Ексклюзиви
понеділок, 16 червня 2008 16:38

Москва стурбована "форсованою українізацією" в Україні

У МЗС РФ називають ситуацію з російською мовою в Україні такою, що утискає права громадян цієї країни і суперечить міжнародним нормам, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"В Москві виходять з того, що до питання про російську мову на Україні слід підходити з урахуванням законних прав та інтересів мільйонів громадян України, які вважають її своєю рідною або використовують у повсякденному житті", - сказано в коментарі департаменту інформації і друку МЗС Росії, поширеному в понеділок.

В російському зовнішньополітичному відомстві нагадують, що, за даними опитувань, майже 50% населення України вважає, що російській мові необхідно надати особливий статус.

"Проте, в Києві, схоже, не чують голос народу", - зазначають у МЗС Росії.

На Смоленській площі також заявляють, що в Україні відбувається насильницьке переведення шкіл з російської мови на українську, а також приймаються заходи з витіснення російської мови з теле- і радіоефіру та українізації кінопрокату.

"Наполегливе небажання прихильників форсованої українізації вирішувати проблему російської мови на основі чинних законодавчих і відповідних міжнародних актів веде до відчуження значної частини населення від влади і створює напружену атмосферу в суспільстві", - підкреслюють в МЗС Росії, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Москва стурбована "форсованою українізацією" в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути