Ексклюзиви
вівторок, 05 лютого 2008 20:33

Москва прирівняла Тарана до Дугіна

МЗС Росії із здивуванням сприйняв "вразливу реакцію" українського МЗС з приводу відмови у в"їзді до Росії українського політолога Сергія Тарана.

Про це заявив у вівторок офіційний представник російського зовнішньополітичного відомства Михайло Каминін.

"Громадянинові України Сергію Тарану, прибулому в аеропорт Пулково рейсом з України, не було дозволено в"їхати на територію Російської Федерації, оскільки відносно даної особи введені в дію обмежувальні заходи, передбачені російським законодавством в повній відповідності з міжнародною практикою.

Із здивуванням нами була сприйнята реакція МЗС України з приводу даного інциденту, спроба вельми розширювально трактувати цей окремий випадок в контексті розвитку двосторонніх російсько-українських відносин в цілому.

В зв"язку з цим хотілося б нагадати, що практика заборон на в"їзд, складання "чорних списків" небажаних осіб - це не вибір російської сторони. Дії наших українських партнерів дають нам вельми показові приклади. Так, в грудні 2007 року нотою міністерства закордонних справ України Москва була проінформована, що російським політологам Олександру Дугіну і Павлу Заріфулліну "заборонений в"їзд на Україну строком на один рік". Подібні кроки української сторони дійсно позначаються на атмосфері двосторонніх відносин, і ми закликаємо наших партнерів на Україні займати конструктивнішу і відповідальнішу позицію", - сказав Каминін. "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «Москва прирівняла Тарана до Дугіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути