середа, 23 липня 2008 16:18

Московський патріархат заявляє про дискредитацію у засобах масової інформації

Керуючий справами Української православної церкви Московського патріархату, архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан (Юрчук) заявляє про дискредитацію УПЦ (МП) у засобах масової інформації.

Про це він заявив на прес-конференції.

"Як видно з засобів масової інформації, хотів би теж звернути особливу увагу на це, що ведеться якась цілеспрямована дискредитація Української православної церкви (Московського патріархату)", – підкреслив він.

Митрофан пояснює подібні дії ЗМІ бажанням відсторонити УПЦ (МП) від участі у святкуванні 1020-річчя хрещення Київської Русі.

"Була ініціатива церковна відзначити цю дату, 1020-річчя, кругла дата, однак підключилися державні структури до цього свята й у результаті вийшло, що Українська православна церква (Московського патріархату) опинилася на узбіччі цього святкування", – зазначив він.

Крім того, Митрофан вважає негативними спроби деяких ЗМІ, зокрема, телеканалу "1+1", протиставити патріарха Російської православної церкви Алексія II і Вселенського патріарха, предстоятеля Константинопольської православної церкви Варфоломія I.

"Йде така тенденція щоб протиставити одного патріарха іншому. Один - хороший, інший - поганий. Один - друг України, інший - ворог України", - сказав він.

На думку Митрофана, замість поширення подібної інформації ЗМІ варто брати участь у створенні умов для зустрічі двох патріархів в Україні, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Московський патріархат заявляє про дискредитацію у засобах масової інформації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути