середа, 09 березня 2011 17:12

Москаль відправляє Могильова у відставку через "Тайванчика"

Москаль відправляє Могильова у відставку через "Тайванчика"

Якщо дані про те, що розшукуваний Інтерполом російський кримінальний авторитет Алімжан Тохтахунов (більш відомий, як "Тайванчик") регулярно відвідує Україну, відповідають дійсності, то міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов і голова Держприкордонслужби Микола Литвин мають подати у відставку.

Так прокоментував народний депутат від "Народної самооборони" Геннадій Москаль оприлюднене в ЗМІ інтерв'ю "Тайванчика", котрий, розповідаючи про власний невиїзний статус, разом із тим стверджує, ніби "до Києва зараз почав їздити, бо прийшов Янукович".

За перевіреними Москалем даними, в Інтерполі та ФБР "Тайванчик" входить до ста найбільш розшукуваних злочинців США, а на сайті "Інтерполу" проти нього виставлено так звану "червону картку".

"Україна є членом міжнародної поліцейської організації "Інтерпол" і взяла на себе зобов'язання чітко виконувати всі розпорядження, прийняті в штаб-квартирі організації в Ліоні, тому бездіяльність Могильова і Литвина не має виправдання. Згідно із взятими зобов'язаннями, країна-член Інтерполу у випадку перетину свого кордону розшукуваною особою має затримати цю особу й негайно повідомити про неї ініціатора розшуку (у даному випадку США) та штаб-квартиру Інтерполу", - уточнив Москаль.

На його думку, Інтерпол має провести внутрішнє розслідування, за результатами якого або виключити Україну з організації, або поставити питання про невідповідність займаним посадам міністра МВС Могильова та голови Держприкордонслужби Литвина.

"Я направив відповідне звернення для реагування генпрокурору України Пшонці, а також інформував про ситуацію, що склалася, генерального секретаря "Інтерполу", - резюмував нардеп, додавши, що невиконання Україною взятих на себе міжнародних правових зобов'язань ставить її в принизливе становище в очах європейського й світового співтовариства й створює для країни імідж "відстійника для міжнародних злочинців".

Зараз ви читаєте новину «Москаль відправляє Могильова у відставку через "Тайванчика"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути