пʼятниця, 18 лютого 2011 17:46

Москаль пропонує водіям посилати Могильова на три літери

Москаль пропонує водіям посилати Могильова на три літери

Намагання МВС примусити громадян змінити водійські права суперечать законодавству.

Про це заявив перший заступник голови комітету з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю Генадій Москаль.

Він також звинувачує міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова у відмиванні понад 1 мільярда гривень.

"Зовсім недавно МВС України, за непрозорою і корупційною схемою було закуплено "посвідчення водія", "технічні паспорти" та іншу продукцію для Державтоінспекції, на закупівлю якої було  витрачено  біля 1 млрд. грн., чим було "вимито" кошти з бюджету МВС України",-зазначив політик

"Саме тому він придумав, що для водіїв конче необхідно через кожні 10 років змінювати водійські посвідчення", -- обурився Москаль, згадавши, що за це пан Могильов вже публічно "отримав на горіхи" від керівництва парламентської фракції Партії регіонів.

За словами Москаля, він зв'язався з прикордониками Румунії і Угорщини, які надали роз'яснення, які ж документи є першочерговими для перетину кордону з ЄС, передає прес-служба депутата.

"Прикордонники не вимагають у особи посвідчення водія, основне, що повинна пред'явити особа, яка перетинає кордон ЄС, це технічний паспорт на автомобіль та страховий поліс, який більш відомий в народі, як "Зелена картка", - розповів він.

За словами Москаля, територіальні органи поліції обох країн запевнили, що посвідчення водія вимагається тільки в разі скоєння адміністративного чи кримінального порушення.

Депутат також наголосив, що Міжнародна конвенція про дорожній рух не містить норм про обов'язкову заміну прав громадян, що будуть перетинати держкордон після 29 березня 2010 року.

Згідно п.3 ст.41 Конвенції про дорожній рух визначено, що "національним законодавством може бути обмежено строк дії національного водійського посвідчення".

Водночас депутат зазначає, що ця норма не є обов'язковою.

Він також зазначив, що згідно зі статтею 43 конвенції, ті посвідчення водія, які були отримані до 29 березня 2010 року, визнаються протягом терміну їх дій.

Москаль закликав українських водіїв не звертати уваги на заяви Анатолія Могильова про необхідність заміни водійських прав і "послати його на х...з бажанням відмити мільярд".

"Не може вся країна бути заручником кількох людей, яким треба терміново, до відставки, відмити державний мільярд", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Москаль пропонує водіям посилати Могильова на три літери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути