Ексклюзиви
пʼятниця, 23 лютого 2018 16:25

Москаль оригінально відповів на закиди про матюки

Москаль оригінально відповів на закиди про матюки
Нецензурні висловлювання про в. о міністра охорони здоров'я Уляну Супрун відповідають діючому законодавству, каже голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. Фото: facebook.com/hennadii.moskal

Нецензурні висловлювання про в. о міністра охорони здоров'я Уляну Супрун відповідають діючому законодавству.

Так голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль відреагував на вимоги вибачитися перед урядовцем за лайку.

"Хочу зробити деякі роз'яснення у зв'язку з резонансом довкола обміну "люб'язностями" між мною і пані Супрун через угорську вакцину від кору.

Мої висловлювання відповідають діючому українському законодавству. Так, пункт 1 статті 227 Цивільного кодексу вказує: "Фізична особа, особисті немайнові права якої порушено внаслідок поширення про неї недостовірної інформації, має право на відповідь, а також на спростування цієї інформації". При цьому кодекс не регламентує, якою саме має бути відповідь – емоційною, нейтральною чи якоюсь іншою. Відповідь формує той, чиї права порушені. Пункт 3 цього ж кодексу вказує: "Негативна інформація, поширена про особу, вважається недостовірною, якщо особа, яка її поширила, не доведе протилежного", - йдеться на сайті Москаля.

Оприлюднена Супрун інформація про "контрабандну вакцину, яку лікарі не хочуть використовувати", є негативною і недостовірною, вважає чиновник.

"Вона зачіпає не тільки мене особисто, але і всю Закарпатську область, яка з вини Міністерства охорони здоров'я не отримує вакцину й змушена просити гуманітарну допомогу від сусідніх країн.

Згідно з пунктом 4 статті 277 Цивільного кодексу, спростування недостовірної інформації здійснюється особою, яка поширила інформацію. Такого спростування пані Супрун, на превеликий жаль, не зробила. Тому мої висловлювання на сесії обласної ради, – це право на відповідь, передбачене пунктом 1 статті 227 Цивільного кодексу. Я висловив цю відповідь у спосіб, який вважав за потрібний. Якщо пані Супрун вважає, що зачеплено її честь, гідність і ділову репутацію, вона може звернутися до суду, який призначить лінгвістичну експертизу моїм висловлюванням. Як казали колишні донецькі, "базар надо не только фильтровать, за базар надо отвечать". А тому перша має попросити вибачення пані Супрун за поширення негативної й недостовірної інформації. Якщо її вибачення будуть щирими, тоді вони будуть і від мене. Якщо ж пані Супрун промовчить, мовчатиму і я", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москаль може поплатитися за матюки на адресу Супрун

Геннадій Москаль облаяв Уляну Супрун через її заяву про нібито контрабанду вакцини від кору на Закарпаття. Мовляв, ліки з Угорщини не розмитнені належним чином. На це Москаль відповів, що в.о. міністра "щеплення треба від дурості" і назвав "ї*анутою".

Зараз ви читаєте новину «Москаль оригінально відповів на закиди про матюки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути