Ексклюзиви
вівторок, 05 серпня 2008 11:45

Мороз: "Кучма не має відношення до убивства Гонгадзе. Його використали"

Лідер СПУ Олександр Мороз вважає, що екс-президент Леонід Кучма не має відношення до убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це Мороз заявив в інтерв"ю газеті "Дело", опублікованому у вівторок.

"У долі Гонгадзе були використані комплекси Кучми: запальність, нестриманість. Тому його висловлювання перекрутили і уміло використали. Але я думаю, що він не має відношення до убивства журналіста", - заявив Мороз.

"Причетні ті, хто бував у нього в кабінеті і давав йому поради", - додав він.

Мороз також підкреслив, що "багато кінців уже підрублені".

"Починаючи з покійного Кравченка і закінчуючи генералом Пукачем, який, за деякими даними, зараз у Штатах. Це приклад кругової поруки, коли усі залежать один від одного", - сказав він.

"Як видно, Ющенко під час "помаранчевої" революції дав деякі гарантії Кучмі, щоб той підписав закони, що стосуються зміни процедури виборів", - заявив Мороз.

Відповідаючи на питання, про те, що Мороз, виступаючи одним з організаторів акції "Україна без Кучми", вимагав, щоб Кучма поніс покарання, сказав:

"Обвинувачення має бути відповідним чином обставлене: пред"явлення обвинувачення, слідство, суд. Цього не зроблено. Обсяг порушень має визначати слідство. Однак воно блокується. Ким? Владою. Чому? Тому що усі пов"язані круговою порукою", - сказав Мороз.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Мороз: "Кучма не має відношення до убивства Гонгадзе. Його використали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути