понеділок, 03 березня 2008 09:03

Мороз: Кучма не віддавав наказу вбивати Гонгадзе

Екс-президент України Леонід Кучма не давав команду убити журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це заявив лідер Соціалістичної партії України (СПУ) Олександр Мороз в інтерв"ю радіо "Свобода".

"Я говорив про те, що він (Кучма) причетний до цієї справи. Його, буквально волю його, його, до речі, особливості характеру використали абсолютно", - відзначив політик.

"У нього було близьке оточення, зокрема керівник Секретаріату Президента, який давав відповідну інформацію. Які мотиви були у нього? Це хай би слідство визначило", - сказав лідер соціалістів.

"Мова йде про те, що хтось, кажучи по-російськи, "подсуетился" настільки, що це закінчилося вбивством Георгія Гонгадзе, але, проте, треба, щоб слідство дало відповідь, хто був замовником, або це випадковість, чи ні, і дати оцінки кожному суб"єктові цієї справи. Те, що Кучма там є суб"єктом, ні у кого не викликає сумнівів, оскільки так чи інакше від нього як від джерела розходилися потім ініціативи, які закінчилися таким чином", - підкреслив Мороз.

Нагадаємо, на початку лютого заступник Генерального прокурора Микола Голомша повідомив, що остаточне рішення у справі про вбивство Гонгадзе Генпрокуратура прийме за наслідками відповідної міжнародної фоноскопічної експертизи.

Зараз ви читаєте новину «Мороз: Кучма не віддавав наказу вбивати Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути