неділя, 27 вересня 2020 18:39

МОН планує реформувати систему дошкільної освіти

МОН планує реформувати систему дошкільної освіти
У світі немає важливішого завдання, ніж збереження життя і здоров'я усіх учасників освітнього процесу - Шкарлет. Фото: Facebook

Міністерство освіти і науки України планує реформувати систему дошкільної освіти, привівши її до загальноєвропейського рівня, з урахуванням найкращих традицій вітчизняної педагогіки.

Про це повідомив т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет, передає пресслужба МОН.

"Концепція Нової української школи змінила підходи до освітнього процесу. Міністерством визначено амбітну мету - реально реформувати систему дошкільної освіти, уніфікувавши загальні підходи виховання і навчання дітей дошкільного віку до загальноєвропейських з урахуванням найкращих традицій вітчизняної педагогіки", - зазначив він.

За словами Шкарлета, дитсадок завжди символізував початок самостійного життя дитини, відчиняв двері до безмежного й дивовижного світу прийдешніх поколінь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учні можуть не подавати до школи тест і довідку після самоізоляції через контакт із хворим на коронавірус - МОН

"І сьогодні дошкільна освіта асоціюється з новими ідеями, сміливими експериментами, радісними відкриттями, цікавим пошуком і вірою в майбутнє. У нашій країні діють майже 15 тисяч закладів дошкільної освіти, в яких 137 тисяч педагогів навчають і виховують 1 мільйон 253 тисячі дітей", - розповів він.

Шкарлет також зауважив, що наразі у світі немає важливішого завдання, ніж збереження життя і здоров'я усіх учасників освітнього процесу.

Заклади освіти в Україні можуть самостійно формувати графік навчання та ухвалити рішення щодо початку канікул в школі. Дати осінніх канікул можуть змінитися через місцеві вибори.

Зараз ви читаєте новину «МОН планує реформувати систему дошкільної освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути