Ексклюзиви
пʼятниця, 25 вересня 2020 14:29

У МОН заявили, що керівництво школи може переносити дати канікул

У МОН заявили, що керівництво школи може переносити дати канікул
Шкарлет розповів, що керівник закладу за погодженням з міськрадою та засновником може погодити навчання, зокрема, визначити самостійно дати канікул, різні форми навчання, зміни на змішане навчання тощо. Фото: pixabay

Заклади освіти в Україні можуть самостійно формувати графік навчання та ухвалити рішення щодо початку канікул в школі.

Дати осінніх канікул можуть змінитися через місцеві вибори, про це заявив в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

За його словами, в період карантину в компетенції закладів освіти є спроможність формувати графік навчання. Тут все залежить від того, в яку зону епідемічної небезпеки потрапляє заклад освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі пів року на карантині, що змінилося в навчальному процесі

Шкарлет розповів, що керівник закладу за погодженням з міськрадою та засновником може скласти графік навчання, зокрема, визначити самостійно дати канікул, різні форми навчання, змішане навчання тощо.

Однак т.в.о. міністра освіти і науки заявив про зміну звичного графіка навчання. Зокрема, освітні департаменти попросили синхронізувати дати канікул з датами виборів.

"Ми рекомендуємо розпочати канікули не пізніше, ніж за два дні до виборів і завершити не пізніше, ніж через три", – додав Шкарлет.

Це означає, що осінні канікули пропонують розпочати в четверг, 22 жовтня, і закінчити у п'ятницю, 30 жовтня. Таким чином діти отримають 11 днів для відпочинку.

У МОН зазначають, що керівник закладу має право визначати режим роботи школи у рамках змішаних форм навчання.

За 2 тижні з початку навчання на Covid-19 захворіли близько 130 педагогів та 168 учнів. У самоізоляції перебувають понад 5,5 тис. учителів та 115 класів. Учителі намагаються поєднувати очне та дистанційне навчання, а директори - організовувати безпечні умови роботи, повідомила заступник міністра освіти Любомира Мандзій у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «У МОН заявили, що керівництво школи може переносити дати канікул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути