Ексклюзиви
вівторок, 22 лютого 2022 14:56

"Мой последний твит на русском" - мережі масово переходять на українську мову
11

Минулого понеділка президент країни-агресора РФ Володимир Путін видав низку антиукраїнських заяв. У стилі кремлівської пропаганди сказав що Україну "створила" Росія, пригрозив українцям, що "навчить справжній декомунізації".

У соціальних мережах його назвали нацистом, а промову "маніфестом російського фашизму".

Також Росія вдалася до подальшої агресії проти України, "визнала" так звані ЛДНР - окуповані РФ райони Донецької і Луганської областей.

На цьому тлі користувачі мереж, які писали дописи російською, переходять на українську мову. Зокрема це роблять відомі особистості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін лізе туди, де російська мова - Ющенко

"Привіт, я Слава і я переходжу на українську мову. Враховуючи те, що останні 38 років я спілкувався виключно російською, перехід буде послідовний.

1. Соцмережі - почнемо з жартів

2. Чати та листи - доведеться свої стікери переробляти

3. Повноцінне спілкування - ну шо, а ви шо там шо?

А ви, будь ласка, мене в цьому підтримайте", - написав в Instagram український архітектор і дизайнер Слава Балбек.

 

Також на українську перейшов стендап-комік Вадік Кириленко.

"Отримав декілька запитань, чому останнім часом дедалі більше контенту виходить українською. Ось моя позиція: я настільки сильно ненавижду путіна, що не хочу, щоб він розумів мої приколи", - пояснив.

 

Раніше перейшов на українську актор театру "Воробушек", музикант Олександр Сердюк.

"Ні для кого не секрет, що війна йде 8 рік і зараз моє рідне місто, в режимі очікування війни. Вірю, що *обнутий сусід все ж таки протверезіє. Але Харків і всі міста сходу, самі провокують то. Поясню. Російськими назвами магазинів, кав'ярень, меню, дрочкою на рос. контент, походами на бастху*ст, викладанням в універах, школах та садках російською.

Але досить про наболіле. Відсьогодні я більше не заходжу в заклади з російськими назвами, не ходжу до спеціалістів, лікарів і все що зв'язує мене з агресором і *бісь воно *баним конем. Бути дотичним до цього більше не хочу.

Будьте здорові і шукайте свою ідентичність та свідомість, якщо ще не знайшли, доки не пізно. Слава Україні", - написав.

 

З 16 січня в Україні набули чинності положення закону, за яким російськомовні друковані ЗМІ можуть видавати лише за умови дублювання українською. За порушення передбачені штрафи.

Використання української мови обо'язкове в органах державної влади, місцевого самоврядування та інших публічних сферах громадського життя. Також українською має працювати сфера обслуговування.

Зараз ви читаєте новину «"Мой последний твит на русском" - мережі масово переходять на українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути