четвер, 26 січня 2023 05:02

Могли б потягнути на "Оскар" – в ГУР розповіли про потужні інформаційні спецоперації ФСБ проти України

Могли б потягнути на "Оскар" – в ГУР розповіли про потужні інформаційні спецоперації ФСБ проти України
Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов розповів про маніпуляції російських спецслужб. Фото: Укрінформ

Росія постійно проводить проти України інформаційно-психологічну операцію (так звану ІПСО).

Для цього залучають дуже потужні і дороговартісні сили. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"У цілому подібними операціями займаються групи, які працюють у всіх російських спецслужбах - це і ФСБ, і ГРУ. Окремо є центри ІПСО і в генштабі РФ. Якщо говорити про кількість ІПСО в РФ, то це наймасштабніша бойова мережа, яка сьогодні існує, напевно, у світі", - сказав Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перекинула до Білорусі ще два ешелони військової техніки – моніторинг

За його словами, ІПСО – "це історія не лише про розп'ятого хлопчика, якого фізично не було". "Багато випадків, коли відбуваються дороговартісні постанови, цілі театральні дійства. Зокрема, це вагони з російськими військовими, які катаються туди-сюди, щоб створити чергову інформаційну хвилю про те, що скоро буде напад з Білорусі", - зазначив представник розвідки.

Також брехливими є заяви РФ про те, що Україна нібито обстрілює Запорізьку атомну електростанцію.

"Це системна і дороговартісна робота. І є такі ІПСО, які могли б потягнути на "Оскар" чи "Золотий глобус"", - зауважив Юсов.

Ключові атаки ІПСО зараз спрямовані на підрив стійкості українського суспільства. Зокрема у зв'язку з відключеннями електроенергії та щодо дискредитації мобілізації, підрив віри у владу. Також є спекуляції на тему розкрадання зброї, голоду через війну. Крім того, РФ збурює світ ядерною тематикою.

Американські військові аналітики припустили, що Кремль розмістив на будинках у Москві ППО, щоб створити провокаційні меседжі в інформаційному просторі РФ для посилення антиукраїнських настроїв.

19 січня у мережі з'явилися численні фото і відео з системами ППО на дахах будівель у різних районах Москви та Підмосков'я. Було відомо щонайменше про п'ять таких випадків. Зокрема, опубліковано фото будівлі міноборони РФ з комплексом "Панцир-С1". А 20 січня з'явилось відео щодо ППО за 10 км від резиденції президента Росії Володимира Путіна в Москві.

Зараз ви читаєте новину «Могли б потягнути на "Оскар" – в ГУР розповіли про потужні інформаційні спецоперації ФСБ проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути