середа, 19 грудня 2012 11:30

Могильов розуміє тільки фактичні, а не формальні вимоги влади - експерт

Могильов розуміє тільки фактичні, а не формальні вимоги влади - експерт
Олександр Потєхін: Могильов правильно розуміє те, що від нього хочуть. Фото: novomoskovsk.eu

Прем'єр-міністр Криму Анатолій Могильов правильно розуміє, що від нього вимагає керівництво, кажучи, що міліція України захищає партію влади.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Потєхін.

"Це свідчить про одне — керівник Криму правильно розуміє вимоги фактичні, а не формальні. Формальний підхід згідно з законом — міліція має забезпечувати особисту безпеку, боротися із злочинністю і так далі. Не залежно від того, хто представляє жертву, а хто злочинця. Як це на практиці ми всі чудово знаємо. Застосовується відома формула вибіркового правосуддя. Якщо міліція виконує роль провідника волі влади, при чому, скажімо так, щиро і відверто, значить вона не надто прискіплива до тих злочинів, які допускають представники цієї влади. І навпаки уважна до вчинків тих, хто не представляє цю владу", - каже політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Олігархи злякалися Януковича і його сім'ї"

На думку Потєхіна, у будь-якій політичній системі виникає лаз між формально політичними вимогами і практикою.

"Інша справа, що коли цей лаз невеличкий і є аномалією, він ліквідується. Люди, які вважають, що влада може діяти не відповідно до закону, мають піти із влади. А є політичні системи, де закон і практика існують паралельно. Більше того, влада керує законом - "Що можна Юпітеру, те не дозволено бику". Влада — це Юпітер, а пересічні громадяни — бик", - каже він.

Потєхін упевнений, що Могильов міг би і обгрунтувати свої слова, якби його попросили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція має оголосили себе страйковим комітетом — Корчинський

"Він сказав би: "А що тут такого? Влада застосовує силові структури в інтересах держави. Тут нічого такого немає". Всі знають, що міліція й інші силовики — інструмент влади. Інша справа, що цей інструмент повинен застосовутися відповідно закону. Він правильно розуміє те, що від нього вимагає його керівництво".

Нагадаємо, вчора Могильов, виступаючи з нагоди Дня міліції зізнався: "Міліція виконує дуже важливу і складну функцію в країні. Вона підтримує порядок, захищає інтереси громадян, держави, інтереси тієї політичної сили, яка перебуває при владі.

Зараз ви читаєте новину «Могильов розуміє тільки фактичні, а не формальні вимоги влади - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути