середа, 12 грудня 2012 04:30

У Сімферополі відкрився перинатальний центр

У Сімферополі відкрився перинатальний центр
ФОТО: otb.com.ua

У Сімферополі у вівторок відкрився Кримський Республіканський перинатальний центр, який створено за дорученням президента України Віктора Януковича в рамках реалізації Національного проекту "Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства".

Як повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА, посилаючись на Головне управління інформаційної політики Ради міністрів автономії, в урочистій церемонії відкриття центру взяли участь кримський прем'єр Анатолій Могильов, голова Верховної Ради Криму Володимир Константинов, міністр охорони здоров'я автономії Олександр Канівський, головний лікар перинатального центру Тетяна Бабич.

А. Могильов оглянув приміщення сучасного медичного закладу, в тому числі, реанімаційне відділення, акушерське післяпологове відділення спільного перебування матері та дитини, палати інтенсивної терапії.

"Перинатальний центр оснащений обладнанням європейського рівня, тут матерям і новонародженим надаватиметься висококваліфікована медична допомога. Я вдячний президентові України Віктору Януковичу і керівництву країни за допомогу в реалізації цього проекту, і вітаю всіх кримчан з відкриттям центру. Вже завтра тут будуть перші пацієнти", - сказав кримський прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Кременчуцькому пологовому будинку відкрили новий перинатальний центр

"Породіллі, що проживають в самих віддалених регіонах Криму, можуть отримати консультацію лікаря вищої категорії. Система телемедицини унікальна і діє тільки на базі кримського перинатального центру", - додав він.

На базі центру обладнані індивідуальні зали для допомоги породіллям, неонатальних відділення, медико-генетичний центр, відділення реконструктивної гінекології, центри планування сім'ї, екстреної акушерської і медичної допомоги. Крім того, в медичній установі впроваджена система телемедицини. Центр оснащений Інтернет-зв'язком і обладнаний мультимедійною і комп'ютерною технікою.

Республіканський перинатальний центр включений в структуру КРУ "Клінічне територіальне медичне об'єднання "Університетська клініка" і розташований в Сімферополі на базі Діагностичного центру за адресою: вул. Семашко, 8.

Перинатальний центр є сучасною базою надання доступної і якісної медичної допомоги вагітним жінкам і новонародженим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Богатирьова: Держава постійно фінансуватиме перинатальні центри

Загальна ліжкова потужність центру становить 143 місця. Будівництво перинатального центру велося за рахунок Державного бюджету України, республіканського бюджету та благодійної допомоги. Зокрема, з Держбюджету направлено 23 млн. грн., з бюджету Криму - 5,75 млн. грн. У ході робіт вартість проекту збільшилася на 4,087 млн. грн., ці кошти були виділені Верховною Радою Криму.

Крім того, на оснащення обладнанням дитячої реанімації на 6 місць 4,5 млн. грн. виділив Фонд Віктора Пінчука.

Зараз ви читаєте новину «У Сімферополі відкрився перинатальний центр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути