четвер, 14 липня 2011 12:33

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Могильов обіцяє і надалі силою виводити депутатів з Печерського суду

Могильов обіцяє і надалі силою виводити депутатів з Печерського суду

Співробітники судової міліції "Грифон" і надалі будуть силою виводити з зали судових засідань народних депутатів, якщо на те буде відповідне рішення суду.

Про це на брифінгу заявив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.

"Якщо буде рішення судді щодо виведення народного депутата, то "Грифон" буде діяти, застосовуючи силу в тому числі. Депутат - такий же громадянин, як і ми", - сказав міністр.

За його словами, судове засідання - це не шоу або клоунада.

"Це певний кримінально-процесуальним законодавством процес...Норми КПК ми зобов'язані виконувати, якщо хтось цього не розуміє, то це його проблеми, і в цьому він не правий", - сказав чиновник.

Глава МВС також запевнив, що його підлеглі намагаються не перешкоджати роботі журналістів в суді, але закликав представників ЗМІ ставитися з розумінням до вимог співробітників міліції.

"Міліція намагається максимально не перешкоджати вашої діяльності, але ми зобов'язані виконувати рішення судді по, наприклад, звільнення приміщення, за висновком когось з приміщення. Це вимога закону ... якщо треба відійти або вийти, то треба відійти або вийти. Якщо ми хочемо жити в нормальній країні і правовій державі, то вимоги працівників міліції повинні виконуватися", - підкреслив Могильов.

Разом з тим, він запевнив, що міліція проведе перевірку за всіх подій, які відбулися в Печерському суді і передасть матеріали в прокуратуру.

"Давайте ми всі ці ваші заяви вивчимо, питань немає. Рішення буде приймати прокуратура щодо порушення справ або відмови в порушенні справ. Це все буде ухвалено відповідно до закону", - акцентував увагу міністр.

Нагадаємо, що 6 липня міліція на виконання рішення судді Родіона Кірєєва вивела із залу суду народних депутатів від БЮТ Михайла Косіва та Євгена Суслова.

У той же день, в коридорі суду стався інцидент між журналістами і співробітниками спецпідрозділу "Беркут". Міліціонери у грубій формі витісняли журналістів з коридору, мотивуючи свої дії необхідністю "звільнити прохід".

Зараз ви читаєте новину «Могильов обіцяє і надалі силою виводити депутатів з Печерського суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути