Ексклюзиви
четвер, 27 вересня 2012 20:23

Міжнародним спостерігачам не сподобалось, як формувались виборчі комісії

Міжнародним спостерігачам не сподобалось, як формувались виборчі комісії
Фото: politarena.org.ua

Міжнародні спостерігачі на виборах в Україні вже виявили ряд маніпуляцій, які вони обов'язково внесуть у свій загальний звіт.

Про це заявив керівник місії ЕNEMO в Україні Пітер Новотні в ефірі 5 каналу.

Відповідаючи на питання ведучого про те, чи спосіб формування виборчих комісій може говорити про однозначні фальсифікації, експерт відповів: "Ми поки переглядаємо жеребкування виборчих комісій. Поки що не можемо сказати, яка формується тенденція. Але вже помітили деякі маніпуляції. Наприклад, технічні партії висувають  (у члени комісії – ред.) ту саму особу, щоб опозиція вже не могла її висунути".

Окрім того, спостерігачі помітили маніпуляції у самій виборчій кампанії.

"Це використання адмінресурсу, купівля голосів. Закон про вибори не надає ефективних важелів роботи з цими кандидатами і вони отримують лише попередження", - вважає Новотні.

Водночас, Новотні зазначив, що неможливість  взяти участь у виборах для Юлії Тимошенко та Юрія Луценка має оцінити суспільство.

"Так це є проблема. Той факт, що лідери опозиційних партій знаходяться за гратами. Ми зараз спостерігаємо  за реєстрацією кандидатів – і це окрема проблема, яку ми будемо освітлювати у нашому звіті. Нам треба оцінити виборчий процес у всій системі. Але ми враховуємо також волю виборців, і що вони думають про цю проблему", - додав експерт.

 

Зараз ви читаєте новину «Міжнародним спостерігачам не сподобалось, як формувались виборчі комісії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути