Ексклюзиви
неділя, 16 грудня 2018 19:48

Міжнародник спрогнозував долю "Північного потоку-2"

Міжнародник спрогнозував долю  "Північного потоку-2"
Фото: narodna-pravda.ua

Магістральний газопровід із Росії "Північний потік-2" буде добудований.

Таке переконання висловив політолог-міжнародник Борис Тизенгаузен в ефірі "112 Україна".

"Це абсолютно збитковий для Росії проект. Його мета - зробити Німеччину залежною, зробити її газовим хабом. І через Німеччину роздавати газ і зробити більш залежними від російських енергоресурсів інші європейські країни. На жаль, цей проект буде добудований. Зараз ми бачимо тільки заяви, хоча труби по дну Балтійського моря вже прокладаються. Навіть якщо будуть ухвалені санкції по відношенню до компаній, які будують, Росія добудує", - сказав Тизенгаузен.

Він пояснив, що резолюція Європарламенту, який назвав "Північний потік-2" загрозою європейській енергетичній безпеці, не обов'язкова до виконання. І німці не відмовляться від бонусів у вигляді дешевого газу.

"Навіть якщо буде реалізований "Північний потік", то українська газотранспортна мережа все рівно буде потрібна Російської Федерації. Тому що "Північний потік-2" не може виконувати програму по швидких змінах, наприклад сезонних. У нього є певна потужність, на яку він буде працювати. А ось різко, протягом тижня подати газ в Європу можна тільки за рахунок української газотранспортної системи і наших газових сховищ", - пояснив Тизенгаузен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп США назвав Північний потік-2 політичним інструментом

"Північний потік-2" - проект магістрального газопроводу з Росії в Німеччину через Балтійське море довжиною понад 1200 км. Є розширенням "Північного потоку". За пропускної спроможності та протяжності відповідає діючому газопроводу. Паралельно поточному газопроводу OPAL німецькі компанії споруджують газопровід Eugal для поставок газу до центрально-європейського газового хабу до австрійського містечка Баумгартен.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародник спрогнозував долю "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути