Ексклюзиви
вівторок, 11 грудня 2018 05:31

Держдеп США назвав Північний потік-2 політичним інструментом

Держдеп США назвав Північний потік-2 політичним інструментом
Північний потік-2 назвали політичним інструментом. Фото: РБК

Помічник держсекретаря з питань енергоресурсів Френсіс Феннон заявив, що США виступають проти будівництва газопроводу "Північний потік - 2", так як вважають його політичним інструментом, а не комерційним проектом.

Феннон розповів, що "Північний потік - 2" є одним з проектів, який може дозволити РФ при поставках газу обійти Україну і отримати прямий доступ до найбільших ринків Європи. З його слів, проект "Турецький потік", який йде через Чорне море також є політичним інструментом, повідомляє Reuters.

"З огляду на російські агресивні дії, зараз відповідний час, щоб cфокусувати увагу на цю проблему", - підкреслив Феннон.

Також він додав, що зараз США продовжують підтримувати диверсифікацію джерел поставок енергоресурсів в Європу, серед яких і альтернативні джерела енергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Польщі розкритикував "Північний потік-2" і процитував Леніна

Президент України Петро Порошенко заявив, що "Північний потік-2" може стати приводом для чергової агресії РФ. В ході спільного брифінгу з президентом Литви Далею Грібаускайте Порошенко заявив про необхідність спільно всією громадою дати відсіч агресії РФ.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп США назвав Північний потік-2 політичним інструментом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути