пʼятниця, 07 грудня 2018 09:32

Порошенко попередив Європу про атаку Росії

Порошенко попередив Європу про атаку Росії
Порошенко закликав світ об'єднатися проти російської агресії. Фото: president.gov.ua

Росія непередбачувана і може пошири свою збройну агресію на будь-яку частину Європи.

Про це попередив президент Петро Порошенко в інтерв'ю польському телеканалу TVN24.

"Ніхто не знає, кого Росія буде атакувати завтра. Можливо, російські солдати захочуть захищати "Північний потік - 2" та атакувати країни Балтії. У цій ситуації нам потрібно бути єдиними з Європейським Союзом і всім світом", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що Росія продовжує порушувати закони і брехати про свою непричетність. Президент пригадав трагедію малазійського Boeing МН17 у небі над Донбасом та отруєння Скрипалів у Великій Британії.

У березні 2014-го Росія анексувала Крим. Від літа того ж року збройні сили РФ беруть безпосередню участь у бойових діях проти ЗСУ на Донбасі. При цьому кремлівська влада не втомлюється повторювати, що "их там нет".

25 листопада російські силовики під прапором РФ атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. 6 українських військових отримали поранення. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом. Підконтрольний Кремлю суд у Сімферополі арештував усіх 24 моряків на 2 місяці. Їх перевезли до Москви. Українська влада назвала їх військовополоненими.

У зв'язку з цим Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

З'єднання і частини Збройних сил України привели у стан повної бойової готовності.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко попередив Європу про атаку Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути