четвер, 11 жовтня 2012 11:32

Міжнародні спостерігачі нарікають, що ЦВК та ОВК проводять засідання за "зачиненими дверима"

Міжнародні спостерігачі нарікають, що ЦВК та ОВК проводять засідання за "зачиненими дверима"
Фото: mignews.com.ua

Міжнародні спостерігачі за парламентськими виборами в Україні занепокоєні тим, що засідання ЦВК і ОВК проходять за зачиненими дверима, що заважає їм отримувати достовірну інформацію.

Про йдеться у проміжному звіті міжнародної організації зі спостереження за виборами ENEMO за період з 10 вересня по 8 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наливайченко: "Сфальсифікувати вибори не дамо"

Заступник голови організації Майя Мілітіч розповіла, що спостерігачі ENEMO перш за все фокусували свою увагу на проведенні виборчої кампанії, формуванні та діяльності виборчих комісій, ситуації з медіа та на скаргах, пов'язаних з виборами.

У свою чергу, голова місії Пітер Новотни підкреслив, що спостерігачі занепокоєні відсутністю доступу до повної інформації щодо того, що відбувається на окружних та дільничних виборчих комісіях.

"Система засідань за закритими дверима та відсутність доступу до проектів документів обмежує право представників політичних партій повною мірою брати участь у процесі прийняття рішень. Зібрання ЦВК є відкритими для спостерігачів, медіа та політичних партій, однак проблема в тому, що доступ до справжнього процесу прийняття рішень обмежений", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гавриш заявляє, що "регіонал" Тадєєв особисто йому погрожував

Водночас, за словами Новотни, місія ENEMO вітає нещодавнє засідання Центрвиборчкому щодо обмеження можливих масових міграцій виборців з одного мажоритарного округу в інший.

Місія ENEMO є першою організацією зі спостереження, яка була зареєстрована ЦВК під час парламентської кампанії. Місія почала свою роботу у липні.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародні спостерігачі нарікають, що ЦВК та ОВК проводять засідання за "зачиненими дверима"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути