неділя, 28 листопада 2010 18:15

Мітингувальники з Майдана заявляють про блокування мобільного зв'язку (ФОТО)

Протестувальники з наметового містечка на Майдані Незалежності в Києві заявляють про проблеми із мобільним зв'язком і вважають, що проти них влаштовано інформаційну кампанію.

"Наші мобільні телефони тут заглушують представники влади. Окрім того, проти нас ведеться інформаційна війна. Наші гасла і думки в інтернеті перекручують, виривають із контексту. Але за нами більшість народу, тому ми думаємо, що переможемо. Ми хочемо, щоб президент ветував цей новий Податковий кодекс і розпустив Верховну Раду", - сказав кореспонденту Gazeta.ua прес-секретар Харківської обласної організації профспілки підприємців Сергій Фісун.

За словами активіста, серед учасників мітингу панують радикальні настрої.

"Ми маємо зараз нелегітимну владу. Коли приходив президент, то він сказав, що, можливо, ветує кодекс, однак "можливо" нам не підходить. Податковий кодекс вдарить по всім громадянам України. Він призведе до зростання цін на товари та послуги на 30%, до появи 4 мільйонів безробітних, збільшення дефіциту і черг. Ще учора непробивна і байдужа до наших вимог влада сьогодні вже завагалася. І тепер нам потрібно посилити тиск на неї, щоб розвинути свій успіх. Кожен, хто прагне захистити своє право на гідне життя, має покинути все і вийти 29 листопада о 9.00 на Майдан Незалежності", - наголосив Фісун.

Нині у наметовому містечку перебувають близько 30 мітингувальників. Зайнята ними територія огороджена дерев'яним парканом, на якому висять таблички із назвами міст, з яких приїхали люди. Є також великі плакати: "Розвиток малого бізнесу — шлях до розвитку держави", "Азарова на пенсію на 800 гривень", "Тігіпка і Бродського — на канікули","Ми не збираємося терпіти кнопкодавів до 2012 року".

Поруч із наметовим містечком розташована імпровізована сцена із плакатом "Місто волі". На ній виступають творчі колективи.

На Майдані видніються лише українські прапори. Стяги із символікою політичних партій відсутні. У саме містечко нікого не пускають — стоїть охорона. Кожен мітингувальник має власний бейджик.

Учасники акції розповіли про причини свого перебування тут.

"Я торгую аксесуарами мобільних телефонів в Одесі на "7-му кілометрі" Якщо президент підпише податковий кодекс, розвинеться хабарництво. Мобільні телефони подорожчають щонайменше на 20%.", - зазначив підприємець Олександр Лановенко.

"А я не зможу взагалі продовжувати свою роботу. Я роблю ремонти в квартирах Повинен буду платини 1,5 тис податку на місяць. А за що я тоді житиму, якщо стільки ж заробляю?!, - сказав Віталій Обух із Хмельниччини.

Зараз ви читаєте новину «Мітингувальники з Майдана заявляють про блокування мобільного зв'язку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути