Ексклюзиви
неділя, 28 листопада 2010 15:55

У понеділок може пройти загальнонаціональна акція протесту підприємців

У понеділок може пройти загальнонаціональна акція протесту підприємців

Учасники акції на Майдані закликають провести у понеділок, 29 листопада, загальнонаціональну акцію протесту підприємців.

Про це заявив на брифінгу у Києві  координатор акції протесту підприємців Олександр Данилюк.

За його словами, акцію має підтримати усе свідоме працююче населення України, в тому числі й працівники бюджетної сфери.

"Громадяни мають оголосити одноденний страйк і означити цим кроком свою позицію у відповідь на неприховану узурпацію влади в державі, методичне придушування політичних та економічних прав і свобод", - йдеться в повідомленні мітингувальників.

Данилюк також рокритикував заяву голови ЦВК Володимира Шаповала, який вважає  безперспективною з юридичної точки зору ініціативу підприємців щодо проведення референдуму про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

"По-перше, тлумачення Конституції не входить до повноважень пана Шаповала, оскільки це не передбачено його функціональними обов'язками. По-друге, якби він взяв до рук цей документ і ознайомився зі змістом статті 74, то дізнався б, що референдум в Україні не допускається лише щодо законопроектів з питань податків, бюджету та амністії. І крапка", - зазначив Данилюк.

"Будь-які інші питання можуть стати предметом розгляду на всеукраїнському чи місцевому референдумах", - наголосив він.

Він також повідомив, що до України прибуває офіційна делегація Венеціанської комісії на чолі з секретарем комісії паном Томасом Маркетом.

Метою візиту є вивчення ситуації щодо реального рівня легітимності української влади після скасування політреформи 2004 р. На думку О.Данилюка, одноденний загальнонаціональний страйк стане найкращим виявом реального ставлення народу до влади і дасть необхідний матеріал для висновків Венеціанській комісії.

"Акція, що починалася як протест проти економічних утисків стала політичною. Влада сама спровокувала людей на це протистояння. Сьогодні на Майдані все менше говорять про Податковий кодекс і все більше про загальну несправедливість, яка опановує державу", - заявив Данилюк.

"29 листопада, у понеділок, розпочинається всеукраїнська безстрокова політична акція протесту, яка має на меті поставити нарешті цю країну з голови на ноги. Від того підпише, чи заветує президент Податковий кодекс сьогодні вже не залежить нічого. Про все це треба було думати раніше. Час вийшов", - акцентував правозахисник.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У понеділок може пройти загальнонаціональна акція протесту підприємців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути