субота, 14 вересня 2013 01:34

Місія ООН підготувала доповідь про застосування хімзброї у Сирії

Місія ООН підготувала доповідь про застосування хімзброї у Сирії
Фото: news.liga.net

Місія інспекторів ООН вже завершила свою частину роботи над доповіддю про застосування хімічної зброї в Сирії. Документ буде переданий генеральному секретарю всесвітньої організації Пан Гі Муну сьогодні-завтра.

Про це заявив у телефонному інтерв'ю американському інформаційному агентству Associated Press голова групи експертів - шведський вчений Оке Сельстрем.

"Доповідь готова, але що стосується публікації, то це залежить від генерального секретаря", - наводить агентство слова Сельстрема.

Вчений також додав, що передасть документ Пан Гі Муну на вихідних у Нью-Йорку.

Він відмовився повідомити, яких висновків дійшли експерти, а також коли, на його думку, цей документ може бути оприлюднений.

Як відомо, інспектори всесвітньої організації протягом декількох тижнів вивчали інформацію про хімічну атаку в передмісті Дамаска 21 серпня.

Як стверджують опозиція і країни Заходу, які підтримують її, в результаті інциденту могли загинути понад 1 тис людей. У завдання групи експертів входило встановлення факту застосування отруйних речовин, а не виявлення винних.

Зараз ви читаєте новину «Місія ООН підготувала доповідь про застосування хімзброї у Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути