пʼятниця, 03 серпня 2012 12:48

Міщенко вийшов з партії "Батьківщина" і зареєструвався у ЦВК як самовисуванець

Міщенко вийшов з партії "Батьківщина" і зареєструвався у ЦВК як самовисуванець
Міщенко ще не знає, з ким співпрацюватиме в Раді. Фото: genshtab.censor.net.ua

Депутат Сергій Міщенко, що вийшов з фракції "БЮТ-Батьківщина", подав документи в Центральну виборчу комісію (ЦВК) для реєстрації його кандидатом у депутати, як самовисуванця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція віднесла списки до ЦВК

"Центр Яготин, Бориспільський район, Переяслав-Хмельницький район, Згурівський район", - сказав Міщенко журналістам про те, в якому окрузі він буде балотуватися (округ № 98).

При цьому він зазначив, що йому не відомо, якими будуть його конкуренти в цьому окрузі.

Міщенко зазначив, що від Об'єднаної опозиції на його окрузі буде балотуватися депутат від обласної ради, "який до цього округу не має ніякого відношення". За його словами, цю кандидатуру на даний округ запропонувала партія "Фронт змін".

При цьому, Міщенко підкреслив, що він не обговорював свої дії з лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко. "Але вона переглядає пресу і дивиться телебачення - я думаю, що вона це побачила", - сказав депутат.

"Єдине - зі своїх джерел я дізнався про те, що вона дуже засмучена тим, що так трапилося", - сказав Міщенко, коментуючи ситуацію, пов'язану з тим, що при формуванні партійного списку Об'єднаної опозиції "Батьківщина" його кандидатуру не включили до прохідної частини списку, визначивши 141-м номером.

"Так, я вийшов з партії. Я не міг би сьогодні подати документи як самовисуванець, якби я не вийшов. Це було б порушенням закону", - сказав він.

При цьому Міщенко підкреслив, що до нього зверталися деякі політичні сили з пропозиціями про співпрацю. Він не став називати ці політичні сили і сказав, що ніяких домовленостей досягнуто не було. "Я не хочу називати, які це партії. Це в минулому. Я не хочу говорити про те, чого не відбулося", - сказав депутат.

Міщенко також заявив, що його повернення в партію "Батьківщина" можливо за умови, якщо Тимошенко дійсно нічого не знала про те, як буде формуватися список кандидатів в депутати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мажоритарники можуть здивувати як Партію регіонів, так і опозицію - Небоженко

Він підкреслив, що мова йде не тільки про нього, а й про інших соратників Тимошенко, які "ходять під кримінальними справами".

"Справа не тільки в мені, і не стільки в мені, а в тих людях, які постраждають після виборів і на яких кримінальна відповідальність. Я відверто бажаю Об'єднаній опозиції набрати якомога більше голосів на виборах, для того, щоб пройшли в парламент, в першу чергу, Андрій Шкіль (народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" - ред.), Антоніна Болюра (народний депутат, екс-головний бухгалтер корпорації "ЄЕСУ" - ред.), Юрій Гримчак (народний депутат фракції "НУ-НС" - ред.) та Євген Шаго (народний депутат, екс-заступник генерального директора корпорації "ЄЕСУ" - ред.)", - сказав Міщенко.

При цьому він не сказав, з ким має намір співпрацювати в майбутньому парламенті в разі своєї перемоги на виборах. "Я подивлюся: хто пройде з мажоритарників, і що будуть заявляти політичні сили. Оскільки є цінності, які я не змінював протягом 7 років, коли був у парламенті, я не хочу бути ні тушкою, ні якимось там зрадником в майбутньому" , - сказав Міщенко.

Зараз ви читаєте новину «Міщенко вийшов з партії "Батьківщина" і зареєструвався у ЦВК як самовисуванець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути