середа, 18 січня 2012 15:32

Місце Ярошенка може зайняти Хорошковський - експерт

Місце Ярошенка може зайняти Хорошковський - експерт
Валерій Хорошковський

Місце звільненого міністра фінансів Федора Ярошенка може зайняти чинний голова СБУ Валерій Хорошковський.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив директор Українського інституту публічної політики Віктор Чумак.

Експерт зауважив, що може бути декілька причин звільнення Ярошенка, але основна - це те, що на посаду міністра фінансів влада підготувала іншу людину.

"Головне — це те, що сьогодні це місце напевно готується для іншої людини, людини, яка повинна контролювати всі фінансові потоки, крім того, контролювати всю фінансову або фіскальну політику у державі. Скоріше за все, це місце готується для Валерія Хорошковського", - вважає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярошенка звільнили, щоб "сімейні" контролювали держфінанси - Карасьов

Він пояснив, що на сьогоднішній день міністерству фінансів підпорядкована і податкова, і державна митна служба, і державне служба фінансового моніторингу: "Міністерство фінансів - це не просто державна бухгалтерія, воно стає таким достатньо силовим об'єктом, або міністерством, яке крім функцій вироблення державної фінансовї політики має опосередковано достатньо серйозні фіскальні функції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров поставив Януковичу ультиматум, Хорошковський не працюватиме в СБУ - ЗМІ

"Напевно, якимось чином Ярошенко не справлявся з функціями контролю за всіма потоками фінансів, які є в державі. Скоріше за все, треба було його замінити людиною більш близькою до президента, до найближчого його оточення", - наголосив він.

Чумак вважає, що зі зміною міністра фінансів, в економічній політиці наврядчи щось суттєво зміниться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З уряду звільнять Балогу, Єжеля, Ярошенка та Тігіпка?

"На сьогоднішній день в економіці достатньо складна ситуація, оскільки просто немає грошей, немає живої підпитки грошими реальної економіки, немає співпраці з міжнародними валютними організаціями, тобто з МВФ, - наголосив він. - Я думаю, що можливо буде спроба компенсувати всі ці втрати за рахунок більш жорсткої фіскальної, податкової, митної політики".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністерство фінансів розчищають під Хорошковського - ЗМІ

Водночас, у разі призначення на посаду міністра фінансів чинного голову СБУ Валерія Хорошковського, посаду очільник Служби безпеки, на думку Чумака, може зайняти голова служби зовнішньої розвідки. "Не хочеться гадати. Це тільки припущення. Та така рокіровка була б достатньо логічною", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Місце Ярошенка може зайняти Хорошковський - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути