середа, 18 січня 2012 13:43

На Ярошенка можуть повісити провал Податкового кодексу - Лановий

На Ярошенка можуть повісити провал Податкового кодексу - Лановий

Відставка міністра фінансів Федора Ярошенка може бути пов'язана з бажанням президента Вітора Януковича бачити на цій посаді свою людину.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив президент Центру ринкових реформ, колишній міністр економіки Володимир Лановий.

"Важко говорити про якісь особисті стосунки, службову відповідальність та етику в уряді. Але Ярошенко був однією з ключових фігур, що входила у своєрідний трикутник "президент-прем'єр-міністр-міністр-фінансів". Президент і прем'єр завжди хочуть прямо впливати на посаду міністра фінансів, тому відставка може свідчити про бажання Януковича поставити свою людину, а не людину Азарова", - сказав він.

За його словами, відповідальність за провал нового Податкового кодексу можуть покласти саме на Ярошенка.

"Податковий кодекс погіршив чисельність зайнятості України, спричинив серйозний відтік капіталу з держави. В результаті цього загальмувалося відновлення економіки. Тобто є дуже серйозні ідейно-структурні помилки Кабінету міністрів взагалі та міністра фінансів зокрема. Звісно, думаю, що Ярошенко не був ідеологом Податкового кодексу, але все ж став чи не головним винуватцем", - зазначив Лановий.

Експерт також відкинув припущення про можливий конфлікт між Міністерством фінансів та національним банком України щодо необхідності отримання чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду.

"Це гра, розіграна для публіки, яка відкривала рот і слухала: ті "за", а ті "проти", буцімто Нацбанк хоче, а Мінфін не хоче. Така гра використовувался для заспокоєння, нібито якась робота йде, нічого катастрофічного не станеться. Але нічого змістовного за цим спектаклем не криється", - вважає Лановий.

Нагадаємо, сьогодні президент Віктор Янукович прийняв відставку міністра фінансів Федора Ярошенка.

"Під час сьогоднішньої зустрічі з главою держави керівник Мінфіну звернувся до Януковича з проханням звільнити його з посади за власним бажанням", - повідомила прес-служба глави держави.

Зараз ви читаєте новину «На Ярошенка можуть повісити провал Податкового кодексу - Лановий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути