четвер, 21 листопада 2019 15:58

Мін'юст витратив на суди з Коломойським $24 млн

Мін'юст витратив на суди з Коломойським $24 млн
Послуги деяких адвокатів сягають понад $1 тис. за годину. Фото: УНІАН

Міністерство юстиції вже витратило $24 млн (580 млн грн) на адвокатів проти групи "Приват" олігарха Ігоря Коломойського.

З 2015 року Міністерство витратило на юридичні послуги $23,14 млн, послуги деяких залучених британських адвокатів сягають понад $1000 за годину, повідомляють "Наші гроші"

13 листопада Мін'юст уклав угоду з міжнародною юридичною фірмою "Latham & Watkins (London) Llp" (Британія) про додаткові послуги на $593 тис.

Цьогоріч фірма представлятиме Україну в Арбітражному інституті Торгової палати міста Стокгольм (Швеція) у справі за позовами міноритарних акціонерів "Укрнафти" – кіпрських компаній "Littop Enterprises Limited", "Bridgemont Ventures Limited" та "Bordo Management Limited", пов'язаних з групою "Приват".

Сума позовних вимог становить близько $5 млрд. Остаточне рішення буде винесено не раніше 2020 року.

Загалом із 2015 року Мін'юст уклав угод щодо цієї справи з "Latham & Watkins (London) Llp" на суму $21,39 млн. Також юрпослуги по цій справі надавала інша фірма "Hogan Lovells" (Британія), з якою Мінюст з 2017 року підписав дві угоди на $2,75 млн.

Таким чином, усього на юрпослуги обом підрядникам відписали $24,14 млн.

Найдорожчими є послуги партнерів "Latham & Watkins (London) Llp" Себастьяна Зеельмана-Еггеберта і Чарльза Клейпула – $1085 за годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відвернутись від заходу і позичити у Росії $100 млрд". Коломойський шокував новою заявою

Колишніх власників Приватбанку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова зобов'язали виплатити 10,9 млн фунтів стерлінгів, або $14,01 млн судових витрат. Рішення прийняв Апеляційний суд Англії та Уельсу.

Зараз ви читаєте новину «Мін'юст витратив на суди з Коломойським $24 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути