середа, 23 жовтня 2019 15:11

Коломойський поверне Приватбанку круглу суму - рішення суду

Коломойський поверне Приватбанку круглу суму - рішення суду
Ігор Коломойський має виплатити кошти Приватбанку до 12 листопада. Фото: 5 канал

Колишніх власників Приватбанку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова зобов'язали виплатити 10,9 млн фунтів стерлінгів, або $14,01 млн судових витрат. Рішення прийняв Апеляційний суд Англії та Уельсу.

"Відповідачів зобов'язали повернути проміжну виплату витрат, сплачену їм банком, за рішенням суду першої інстанції торік. Банк має отримати 4 мільйони фунтів стерлінгів від пана Коломойського, 2 мільйони фунтів стерлінгів від пана Боголюбова та 1,5 мільйони фунтів стерлінгів від корпоративних відповідачів", — повідомили у прес-службі Приватбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борг Коломойського перед Україною росте щодня на півмільйона доларів

Додають, що колишні власники ще мають виплатити банку близько 3,4 млн фунтів стерлінгів. Це витрати Приватбанку за слухання справи у попередній інстанції, яка стала на бік Ігоря Коломойського.

Колишні власники банку мають виплатити кошти до 12 листопада.

Позов до Високого суду Лондона проти колишніх власників банку і 6 компаній, які їм, ймовірно, належать, Приватбанк подав у грудні 2017-го. Йдеться про фірми Teamtrend, Trade Point Agro, Collyer, Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і Ukrtransitservice. Як забезпечувальний захід суд заарештував по всьому світу активи екс-власників банку і зазначених компаній на суму понад $2,5 млрд. У листопаді 2018-го Високий суд Лондона вирішив, що йому непідсудна ця справа, але визнав Приватбанк жертвою масштабних шахрайських дій.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський поверне Приватбанку круглу суму - рішення суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути