середа, 21 листопада 2012 16:08

Міністри переходять працювати до парламенту у пошуках стабільності - експерт

Міністри переходять працювати до парламенту у пошуках стабільності - експерт
Олександр Палій розповів, що міністри робитимуть у Раді. Фото: polittech.org

Міністрам краще сидіти 5 років у Раді та ділити бюджетні потоки, ніж зовсім не довгий час ділити ті ж потоки в уряді.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій, коментуючи інформацію про те, що нібито вісім урядовців, які балотувалися до Верховної Ради, написали заяви про відставку з Кабінету міністрів.

Він підкреслив, що поки що важко прогнозувати, хто саме з чинних міністрів залишиться працювати у парламенті, а хто повернеться на міністерські крісла.

"Ситуація ще дуже не визначена, бо, судячи з усього, Партія регіонів не має без комуністів повного контролю над ВР. Кількості голосів, необхідних для перепризначення уряду, без залучення інших фракцій, не вистачить. А комуністи виявилися в попередньому парламенті надзвичайно дорогими для Партії регіонів. Вони собі вибили "під шумок" найбільш жирні посади, пов'язані з приватизацією та митницею, і зараз Партія регіонів не готова вже на такі жертви. Зараз їм, ніж купувати оптом комуністів, буде дешевше домовлятися з окремими мажоритарниками", - пояснив експерт.

Крім того, на думку Палія, не вирішено ще й питання щодо того, чи збережеться прем'єр-міністром Микола Азаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У парламенті з міністрів залишуться працювати Балога і Порошенко - експерт

"Так сталося, що Партія регіонів де-юре програла вибори, а де-факто їх виграла", - наголосив він.

Палій додав: "Крім того, я думаю, що немає зараз аж такого напливу бажаючих піти в уряд. Бо всі розуміють, яка сьогодні ситуація. Вкрасти, звичайно, ті, хто хотів, ті вкрали, але зараз потрібно буде якимось чином відповідати за падіння ВВП і розрулювати всю цю ситуацію у майбутньому. Тому особливої черги бажаючих в уряд ми не спостерігаємо. Ми бачимо чергу бажаючих його очолити на реалізацію своїх амбіцій. А йти просто в уряд, щоби набувати там гулі — особливо конкурсу не буде".

Щодо чинних міністрів, які зараз переходять працювати до Верховної Ради, то, на думку політолога, їм би хотілось працювати в уряді, але вони розуміють, що це може бути дуже недовготривало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко каже, що його долю в майбутньому Кабміні буде вирішувати партія

"Тому, обравшись один раз на 5 років у Раду, сидіти там і ділити бюджетні потоки для них може буде цікавіше, ніж навіть ділити значно більші бюджетні потоки у владі. Тому що у владі це може бути місяць, два, півроку, а в Раді, все таки, це 5 років і є якась стала каденція. Тому Партія регіонів обирала стабільність, і можна сказати, що багато її міністрів теж воліють стабільності. А нинішня економічна ситуація стабільність гарантувати не може, тому вони й обирають стабільність персональну", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Міністри переходять працювати до парламенту у пошуках стабільності - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути