середа, 15 лютого 2012 12:34

"Регіонал" заперечив конфлікти в уряді: "Хто буде гратися з Януковичем?"

"Регіонал" заперечив конфлікти в уряді: "Хто буде гратися з Януковичем?"

Кадрові зсуви в уряді пов'язані з тим, що президент Віктор Янукович зараз налаштований на президентські вибори 2015 року і намагається якомога ефективніше використати існуючи у нього кадри.

Про це в ефірі 5 каналу сказав народний депутат від Партії регіонів Володимир Зубанов.

Він переконаний, що питання парламентських виборів стоїть не так жорстко: "Зрозуміло, що більшість президентська буде. Прийдуть мажоритарники, прийдуть партії, які не такі радикальні як, наприклад, в цьому парламенті".

"Регіонал" підкреслив, що для Януковича важливі президентські вибори 2015 року і тому йому необхідно, аби до цього часу Україна підійшла так, щоб люди із довірою до нього ставилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Донецькі" втрачають контроль над урядом - експерт

"Що найбільш важливе для нього в цій ситуації? Забезпечити енергетичну безпеку нашої держави. Якщо ми не спроможемось цього зробити, то наслідки будуть дуже негативні для президента", - переконаний нардеп.

У цьому контексті Зубанов наголосив, що саме в цьому буде головне завдання РНБО, секретарем якого вчора було назначено Андрія Клюєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Клюєвим РНБО стане центром виборчої кампанії Партії регіонів - політолог

Водночас він заперечує, що Раду нацбезпеки та оборони будуть використовувати для виборів, аби задіяти весь адмінресурс: "Всі (експерти) кажуть, що адмінресурс може дати 5%. І все. А якщо ви кажете, що рейтинги падають, то на адміністративний ресурс не можна сподіватися взагалі. Тому, звичайно, від роботи штабу багато що залежить. Якщо нічого не робити, то і результату не буде. Якщо штаб працює злагоджено, ефективно, то і результат буде".

Крім того, Зубанов не згоден з тим, що після приходу Клюєва, РНБО сконцентрує і посилить всі силові структури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клюєва "вивели з-під удару", аби після виборів він знову зайняв високу посаду - політолог

"Якщо Клюєв буде вирішувати ефективно роботу енергетичної безпеки, це в державі означає рух вперед, не буде соціальної напруги. У такій ситуації роль правоохоронних органів не така важлива. Якщо люди виходять на вулиці, як в Європі — б'ють, палять машини, то, звичайно, правоохоронні орагни повинні працювати більш напружено", - додав він.

Не пов'язує Зубанов перепризначення Клюєва і з конфліктами всередині Кабміну: "Хто буде гратися з президентом Віктором Федоровичем, який має величезну кількість інформації про всю діяльність, в том числі й уряду?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів коротка лава запасних — політолог про Клюєва та Богатирьову

"Зараз завдання тільки одне — зробити так, щоб в державі був спокій, щоб люди побачили, що в складних умовах ми ве ж таки розвиваємося і що парламентські вибори пройшли демократично і щоб партія влади мала нормальний результат", - підкреслив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" заперечив конфлікти в уряді: "Хто буде гратися з Януковичем?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути