субота, 21 серпня 2021 10:00

Міністр розказав, коли у 95% українців з'явиться швидкісний інтернет

Міністр розказав, коли у 95% українців з'явиться швидкісний інтернет
Майже 500 млн грн з бюджету мають піти на підключення до інтернету 6 тисяч об'єктів у селах. Фото: Gazeta.ua

Віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров сподівається, що за наступний рік або два вдасться підключити 95% українців до фіксованого інтернету. Про це сказав в інтерв'ю Gazeta.ua.

"Ми сподіваємося, що якраз розширення мережі допоможе зменшити вартість підключення до інтернету. Це також одна із наших цілей. Сподіваюся, що нам за рік або два наступних вдасться підключити 95% населення до фіксованого інтернету", – заявив Федоров.

Майже 500 млн грн з бюджету мають піти на підключення до інтернету 6 тисяч об'єктів у селах і 602 млн – на Національну програму з інформатизації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За кілька років зникнуть всі паперові довідки

"Там 488 мільйонів – це підключення до інтернету населених пунктів. Це більше, ніж три тисячі населених пунктів. Шість тисяч об'єктів соціальної інфраструктури. Там проживає 1,2 мільйони українців. В цих населених пунктах не було взагалі фіксованого оптичного інтернету. Ми підключаємо конкретні об'єкти соціальної інфраструктури. Але ж паралельно з'являється точка підключення для всіх людей, які там проживають. І дуже цікаві умови підключення для провайдерів – вони повинні на кілька років забезпечити безкоштовний публічний доступ до wi-fi від цієї будівлі. І не отримують перші кілька років гроші від громади за інтернет. Підключаємо таким чином лікарні, школи, пожежні частини, бібліотеки", – заявив Федоров.

Інтерв'ю читайте на сайті Gazeta.ua та в "Газеті по-українськи".

Через два роки операторів мобільного зв'язку каратимуть за низьку якість або відсутність інтернету на дорогах і в невеликих населених пунктах України. План перевірки якості інтернету вже затвердили на засіданні Кабінету міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Міністр розказав, коли у 95% українців з'явиться швидкісний інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути