пʼятниця, 20 серпня 2021 10:44

За кілька років зникнуть всі паперові довідки

За кілька років зникнуть всі паперові довідки
"Комунікація буде дуже простою", – заявив Михайло Федоров. Фото: Gazeta.ua

Усі державні послуги за кілька років будуть доступні через мобільні застосунки та сайти. Ті, в кого немає доступу до технологій, зможуть отримувати їх у ЦНАП. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розказав Михайло Федоров, віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації.

"Держава - це сервіс. І має робити все, щоб людина розвивалася й була щасливою, а не заважати їй. Це філософія "Дії". Я впевнений, за кілька років усі взаємодії між людиною і державою відбуватимуться через мобільний застосунок і портал. Або якщо в когось немає доступу до технології, тоді через ЦНАП. Ця комунікація буде простою", – заявив Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За антиукраїнську пропаганду канал хочуть позбавити ліцензії

Додав: "Я постійно тестую особисті ідеї, бачення, намагаюся критично ставитися до того, що робимо. Учора думав – що таке "Дія". Я часто це питання ставлю. Щоб не звернути зі стежки, якою ми рухаємося. Для мене "Дія" – це можливість взаємодіяти з державою через мобільний застосунок і вебпортал. А не через безпосереднє відвідування державних органів".

Інтерв'ю Михайла Федорова читайте на сайті Gazeta.ua та в "Газеті по-українськи".

В Україні 23 серпня всі електронні паспорти автоматично прирівняються до паперових і пластикових. Електронні паспорти зобов'язані будуть приймати всі без винятку постачальники послуг в Україні - державні та приватні.

Зараз ви читаєте новину «За кілька років зникнуть всі паперові довідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути