четвер, 10 лютого 2011 16:04

Міністр Януковича знайшов гасло для Тимошенко

Міністр Януковича знайшов гасло для Тимошенко

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко називає екс-прем'єра Юлію Тимошенко природженою революціонеркою, але поганим прем'єр-міністром.

Про це він написав у статті "Погана порада Юлії Тимошенко" для газети "Moscow Times".

"Є у революції початок, немає у революції кінця. Це відоме комуністичне гасло найбільше пасує для Тимошенко", - переконаний Грищенко.

"Іноді революції вибухають як єдиний спосіб задовольнити застарілі й занедбані потреби суспільства. Проте вони не можуть і не повинні палати завжди", - додає міністр.

Посол також переконаний, що насправді українцям потрібен мир, стабільність та хоча б трошки гордості за свою країну", а 5 років після помаранчевої революції "не принесли Україні ні першого, ні другого, ні третього, більше того, початкове сп'яніння та ейфорія переросли у похмілля".

"Попри провальні результати свого правління в Україні, пані Тимошенко має зухвалість давати поради "тунісцям та єгиптянам". Врешті-решт, вистачає ж їй зухвалості не визнавати волю власного народу, який виказав їй недовіру на останніх президентських виборах, хоча весь світ визнав їх чесними, прозорими та демократичними", - пише голова МЗС.

Натомість міністр зазначає, що "справжня демократія – це сполучення трьох ключових елементів: верховенства права, цивілізованого політичного процесу та важкої системної праці. Як правило, революціонери на кшталт Тимошенко не заперечують проти верховенства права, аж поки воно не торкнеться їх самих, їхніх друзів і родичів".

"Із Че Гевари вийшов би, мабуть, поганий сантехнік чи будівельник, так само й Тимошенко не стала хорошим прем'єр-міністром", - заявляє голова МЗС.

"Вона не реалізувала системні реформи, оскільки, як справжній революціонер, ставилася до економіки як до барикади. Вона виявилась не готовою до глобальної економічної кризи, бо була нездатна масштабно мислити економічними категоріями. На додаток до всього, їй важко було делегувати повноваження іншим, оскільки вона не довіряла нікому і бачила навколо лише зрадників", - додає він.

Грищенко переконаний, що не можна доручати революціонерам "будувати демократію": "Тимошенко дала кілька порад тунісцям та єгиптянам. Я зі свого боку теж дам декілька порад. Деяким людям дано будувати, а деяким – руйнувати. Із революціонерів виходять найкращі у світі руйнівники, але важка системна робота їм, як правило, не до снаги".

"Не слухайте солодкоголосих "сирен", які обіцяють вам рай завтра, але в минулому працювали тільки на свій власний інтерес. Пам'ятайте, що перетворення в країні напряму залежать від того, кого ви оберете", - радить, серед іншого, Грищенко країнам, які переживають революційні збурення.

Міністр також запевняє, що влада готова до співробітництва з опозицією за умови, що метою такого співробітництва стануть реформи на благо України.

Раніше Тимошенко заявляла, що не допустила б Януковича до участі в президентських виборах.

Зараз ви читаєте новину «Міністр Януковича знайшов гасло для Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути