середа, 09 лютого 2011 09:51

Посольство України поскаржилося французам на Тимошенко

Посольство України поскаржилося французам на Тимошенко

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко використовує порушені кримінальні справи і, зокрема, відмову відвідати Брюссель, щоб збільшити популярність своєї партії.

Про це йдеться у зверненні до преси, яке у вівторок розіслало по редакціям французьких газет Посольство України у Франції.

Амбасада називає неприйнятним, використання структур та партій Європейського Союзу з метою здійснення тиску на українське правосуддя.

"Політики та дипломати не мусять втручатися до судових розслідувань, а, навпаки, сприяти прозорості проваджень. Тиск на українське правосуддя порушує принцип верховенства права", - зазначають в посольстві.

"Коли правоохоронні органи роблять виняток для одної особи, було б неможливо пояснити відмову таких винятків для інших. Це створило б небезпечний прецедент та зашкодило б зусиллям нашої країни в боротьбі проти корупції", - йдеться в повідомленні.

В посольстві також зазначають, що "підписка про невиїзд є єдиним превентивним заходом проти Тимошенко".

"Вона далі здійснює свою політичну діяльність та підтримує контакти з представниками інших країн", - йдеться у зверненні.

Відповідаючи на заяви екс-прем'єра Юлії Тимошенко про переслідування в посольстві уточнили, що наразі загалом, проти можновладців розпочато 300 розслідувань, в той час коли проти представників БЮТ - лише 70.

Останнім часом у Франції вийшло декілька критичних статей про Україну.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Посольство України поскаржилося французам на Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути