Ексклюзиви
середа, 10 лютого 2021 12:58

Мінінфраструктури позарилось на мільйони з Covid-фонду

Мінінфраструктури позарилось на мільйони з Covid-фонду
В обґрунтування Криклій зазначив, що в умовах карантинних заходів навесні 2020 року були вжиті антикризові заходи, які дали можливість зменшити видатки на утримання аеропортів. Фото: pixabay.com

Міністерство інфраструктури звернулось до Кабміну з проханням виділити 500 млн грн із Фонду боротьби проти Covid-19 для підтримки цивільної авіації.

Кошти планують витратити на убезпечення пасажирських перевезень, підвищення операційної ефективності підприємств та покращення авіаційного транспортного сполучення, повідомляє експертна організація StateWatch із посиланням на лист міністра інфраструктури Владислава Криклія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пільговики без обмежень, маршрутки за графіком, електронний квиток: плюси та мінуси реформи громадського транспорту

"Пасажиропотік на авіаційному транспорті 2020 року знизився на 66% проти попереднього року. Це призвело до значних втрат аеропортів та авіаперевізників", - ідеться в листі.

В обґрунтування Криклій зазначив, що в умовах карантинних заходів навесні 2020-го були вжиті антикризові заходи. Вони дали змогу зменшити видатки на утримання аеропортів: скорочення персоналу та переведення його на неповний робочий день, скорочення флоту авіаперевізників та закриття терміналу F в аеропорту "Бориспіль".

Зі слів очільника Мінінфраструктури, в умовах зимового періоду та 2-ї хвилі пандемії коронавірусу, авіаційна галузь потребує фінансової підтримки від держави задля збереження самої галузі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков отримав іще кошти з ковідного фонду

У червні 2020-го Кабінет міністрів виділив з Фонду боротьби з Covid-19 Міністерству внутрішніх справ, яким керує Арсен Аваков, 2,7 млрд грн на доплати для силовиків, зайнятих в боротьбі з коронавірусом.

Зараз ви читаєте новину «Мінінфраструктури позарилось на мільйони з Covid-фонду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути