середа, 18 грудня 2013 15:51

Мінімум 50 тисяч літрів чаю випивають на Євромайдані за добу
7

Фото: Фото: Сергій СТАРОСТЕНКО

Найбільше на Євромайдані мітингувальники п'ють чай, каву та їдять різні бутерброди під них. Про це Gazeta.ua розповіли волонтери, які працюють на революційній кухні.

"Складно порахувати, скільки йде хліба на добу. Але дуже багато. От сьогодні в нас тут була просто гора хліба і така ж гора лимонів. Все це приносять кияни. Ще багато приносять печива, меду, сала, варення і чаю. В нас є будь-які чаї зараз, он ціла виставка. Далі йдуть м'ясні та сирні нарізки, курятина, крупи різні і закрутки. Дівчата за ці дні на кухні навчилися роботи які хочете бутерброди. Наприклад, перемелюють сало і намащують хліб. Зверху огірок і готово", - каже волонтер Сергій.

На обід тут готують до трьох видів кожної зі страв.

"От сьогодні на перше був борщі, суп і навіть солянка. На друге — гречка, вермішель із сосискою або курятиною, салат. І десерт. Це печиво, шоколад", - відмічають волонтери.

Воду тут використовують тільки бутильовану, з крану не беруть.

"Воду замовляємо спеціально. Все відповідає санітарним нормам. Всього на добу готуємо 250 тисяч стаканів чаю. Один має двісті грам. Але це тільки ми. А ще козаки готують, на барикадах теж є свої кухні. Тому складно порахувати", - зауважує Сергій.

Готувати бутерброди на революційній кухні волонтерам допомагає дружина Арсенія Яценюка — Терезія.

Зараз ви читаєте новину «Мінімум 50 тисяч літрів чаю випивають на Євромайдані за добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути