середа, 18 грудня 2013 12:26

Євромайдан очікує зниження тарифів згідно з домовленостями Януковича у Москві
13

Фото: Фото: Сергій Старостенко

17 грудня на столичному Майдані Незалежності відбулося Народне Віче. Лідери опозиції Віталій Кличко, Олег Тягнибок та Арсеній Яценюк приїхали на Майдан Незалежності близько 18.30. Першим виступив Віталій Кличко.

"Дякую всім, хто бореться за незалежність, своє майбутнє та свої права. Ми гідні того, щоб бути самостійними, жити в сучасній країні без корупції і свавілля суддів. Влада вже хитається, але вона не здається. Та вона здає національні інтереси України, незалежність і перспективи кращого життя для кожного з українців. Єдине питання, яке зараз усіх хвилює — що Янукович підписав у Москві. Він там навіть прес-конференцію скасував, щоб не розповідати, під які застави отримав такий великий кредит і знижку на газ. За нашою інформацією він використав країну як заставу. Кредитну угоду він підписав під заставу українського майна", - сказав Кличко.

"На круглому столі Янукович сказав, що не боїться дострокових виборів. Якщо так, нехай це докаже в чесній боротьбі. Я викликаю Януковича. Він — мій персональний суперник. Я викликаю його на ринг", - додав Кличко.

Після цих слів мітингувальники почали аплодувати. Кілька секунд вони скандували: "Молодець!". Наступним промову виголошував Олег Тягнибок.

"Янукович сьогодні зрадив українців. Отримавши кредит на 15 мільярдів доларів, він, ніби в ломбард, заклав цілі стратегічні галузі України. Це — агропромисловий комплекс, космічна галузь, літакобудування та суднобудування. Державницька політика такою бути не може", - сказав Тягнибок.

"Янукович хоче здати нас Москві в рабство і довічне кріпацтво. Ми не погоджуємося з такою долею і будемо проти цього боротися", - додав він.

Арсеній Яценюк стояв на сцені у шапці-вуханці. Перед своїм виступом він її зняв і повісив на мікрофон, що стояв на сцені. "У лисину трохи холодно", - пояснив Яценюк.

"Ми тут вже 26-ий день. За 26 днів в Україні пройшло дуже багато подій. Це були 26 днів, прикутих виключно до України. Кожного із нас показували всі світові канали. Кожен з нас є справжнім героєм — в Європі, США, навіть у Росії та Білорусі. Кожен довів, що ми здатні боротися і перемагати", - сказав він.

Під кінець своєї промови Яценюк поставив на голосування питання про зниження тарифів на житлово-комунальні послуги на 30 відсотків у зв'язку із зменшення ціни газу.

"Ми приймаємо те, що Янукович домовився про зниження ціни на газ на 30 відсотків. Але за однієї умови. Якщо з 1 січня ціна на газ буде на 30 відсотків меншою, це означає, що уряд Януковича повинен на 30 відсотків зменшити тарифи на всі житлово-комунальні послуги. Всі з цим згодні?", - спитав він.

Рішення прийняли одноголосно.

Зараз ви читаєте новину «Євромайдан очікує зниження тарифів згідно з домовленостями Януковича у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути