Ексклюзиви
пʼятниця, 23 жовтня 2020 00:21

Мінекономіки не підтримує рішення КМДА про закупівлю білоруських автобусів

Мінекономіки не підтримує рішення КМДА про закупівлю білоруських автобусів
Мінекономіки буде відстоювати підтримку національних виробників та чесну конкуренцію. Фото: glavcom.ua

Міністерство економіки категорично не підтримує рішення про закупівлю Київською міською державною адміністрацією в лізинг 200 автобусів виробництва білоруського заводу МАЗ без оголошення тендеру і без залучення вітчизняних виробників.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

"Мінекономіки категорично не підтримує рішення про закупівлю КМДА в лізинг 200 автобусів виробництва білоруського заводу МАЗ без оголошення тендеру і без залучення вітчизняних виробників. Такий підхід є дискримінаційним, суперечить національним інтересам та принципам вільної прозорої конкуренції", - сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МКМТ знехтувала результатами розслідувань Мінекономіки у рішенні щодо імпорту добрив в Україну - розслідування

Відзначається, що Мінекономіки твердо стоїть на позиції, що усі закупівлі мають здійснюватися виключно із дотриманням принципів відкритості та добросовісної конкуренції серед учасників.

"В умовах пандемії та економічної нестабільності, коли весь світ притримується принципів здорового протекціонізму, такі ситуації є неприпустимі. Мінекономіки буде й надалі відстоювати підтримку національних виробників та чесну конкуренцію, зокрема, й у сфері закупівель міського транспорту", - зазначається у повідомленні.

Україна забезпечує продовольчими товарами 150 млн людей в усьому світі та має потенціал подвоїти ці обсяги. Для цього нашій країні потрібна інтеграція світових технологій у виробництво, залучення інвестицій, адже, наприклад, зрошення потребує суттєвого фінансування. А найважливіше, Україні необхідна інтеграція в міжнародні ланцюги постачання.

Зараз ви читаєте новину «Мінекономіки не підтримує рішення КМДА про закупівлю білоруських автобусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути