субота, 17 жовтня 2020 05:47

Україна забезпечує продуктами 150 млн людей в світі - Мінекономіки

Україна забезпечує продуктами 150 млн людей в світі - Мінекономіки
Підрахували скільки людей годує Україна. Фото: Сегодня

Україна забезпечує продовольчими товарами 150 млн людей в усьому світі та має потенціал подвоїти ці обсяги.

"Ми підраховували - і це було підтверджено джерелами міжнародних розрахунків, - що Україна годує 150 млн населення, при власному населенні трохи більше 40 млн. Можливість збільшити цю цифру вдвічі - це реально досяжно", – заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький під час онлайн-брифінгу з нагоди Всесвітнього дня продовольства

Для цього нашій країні потрібна інтеграція світових технологій у виробництво, залучення інвестицій, адже, наприклад, зрошення потребує суттєвого фінансування. А найважливіше, Україні необхідна інтеграція в міжнародні ланцюги постачання.

"Що ми побачили цього року? Перша реакція в багатьох країнах на карантин була – закритість, що є дуже негативним з точки зору забезпечення продовольством населення світу. Так склалося, що без активної міжнародної торгівлі неможливо забезпечити фізично продовольством все наше багатомільярдне населення", - підкреслив Висоцький.

В цих умовах Україна зробила максимум, щоб не зупинити постачання: "Вона залишилася надійним партнером у забезпеченні тих країн, які потребують продовольства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Первісний холодильник - з'ясували, як люди зберігали їжу 300 тис. років тому

Нагадаємо, за прогнозами цукор на внутрішньому ринку все ж буде дорожчати. Гуртові ціни на початку 2021 року зростуть до 15-16 тис. грн/т (з ПДВ).

Зараз ви читаєте новину «Україна забезпечує продуктами 150 млн людей в світі - Мінекономіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути