вівторок, 27 травня 2008 10:30

Міліція розшукує людину, яка "подарувала" Януковичу дачу в "Межигір"ї"

Глава Державного комітету із земельних ресурсів Володимир Воєводін заявив, що правоохоронні органи розшукують директора ТОВ "Медінвесттрейд" Геннадія Герасименка, причетного до схеми з виведення з держвласності резиденції "Межигір"я", яка згодом потрапила в розпорядження Віктора Януковича.

"Директори фірми, з якою був поміщений договір, знайти не можуть, він у "бігах", повідомив Воєводін.

Як відзначає "Дело", саме Герасименко підписував документи, за якими дві нежитлові будівлі в центрі Києва були обміняні на "Межигір"я". Право власності можна відмінити тільки за рішенням суду. Але через відсутність головного фігуранта Герасименка розгляд справи в Окружному господарському суді може істотно затягнутися.

У Мінприроди запевняють, що землі "Межигір"я" вже повернені на баланс "Надр України". Міністр навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук запевнив, що на найближчому засіданні уряд поставить крапку в питанні повернення "Межигір"я".

В той же час глава правління "Надра України" Олександр Пономаренко спростував цю інформацію. "Резиденція знаходиться на балансі ТОВ "Медінвесттрейд", я так думаю. А може бути, вони вже її трчі продали", не виключив він.

Нагадаємо, в серпні 2007 року Кабінет міністрів передав "Межигір"я" в статутній фонд Національної акціонерної компанії "Надра України". А в кінці вересня НАК вирішила обміняти свою власність на столичну нерухомість приватної компанії "Медінвесттрейд".

У січні 2008 року Кабмін Юлії Тимошенко відмінив розпорядження попереднього уряду про передачу "Межигір"я" Мінприроди. Уряд також доручив Мінприроди і Держкомзему повернути резиденцію в держвласність.

Зараз ви читаєте новину «Міліція розшукує людину, яка "подарувала" Януковичу дачу в "Межигір"ї"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути