середа, 15 травня 2013 18:13

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Мільченко казав, якби не вбили Щербаня, то вбили би Юлю" - Кириченко

"Мільченко казав, якби не вбили Щербаня, то вбили би Юлю" - Кириченко
Євген Щербань. Фото: zn.ua

На рахунок Олександра Мільченка були передані гроші за вбивство Євгена Щербаня.

Про це під час свідчень у суді заявив Петро Кириченко.

"Мені відомо, що замовниками були Лазаренко та Тимошенко. Це мені відомо зі слів Мільченка", - сказав свідок.

Водночас, відповідаючи на запитання, хто саме був замовником вбивства, свідок сказав: "Важко сказати. Скоріш за все Тимошенко. Мільченко казав, якби не вбили Щербаня, то вбили би Юлю".

За його словами, 3 лютого 1996 року на дачі в Конча Заспі Лазаренко передав йому 500 тисяч доларів, які й було покладено на рахунок Мільченка. Він сказав, що ті гроші були за вбивство Щербаня.

Він розповів, що особистих рахунків у Лазаренка були два, але грошовими потоками опікувався сам Кириченко: "У Лазаренка були два рахунки. Він хвилювався, щоби їх не "світити". Водночас, відповідаючи на запитання,чи спілкувався він щодо цих рахунків із Тимошенко, він сказав: "Так, вона давала свої цифри. Я їхав у Швейцарію, брав виписки і потім сідав із Лазареном і обговорював їх. У нього часто було так, що гроші губилися по дорозі. Тоді він піднімав трубку, дзвонив Тимошенко, і питав де гроші. Як правило, вони потім приходили".

Також, прокурор декілька разів спитав у Кириченка чи відомо йому про борги ЄЕСУ перед Міноборони РФ та державні гарантії. На що той відповів, що йому відомо про це лише зі ЗМІ. Однак після чергового питання, він таки згадав, що була відповідна розмова в Празькому аеропорту із Лазаренком і Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Мільченко казав, якби не вбили Щербаня, то вбили би Юлю" - Кириченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути