пʼятниця, 08 липня 2022 14:52

Спецтема: Війна Росії проти України

"Міцний сигнал" – Зеленський пояснив, чому візит Байдена в Україну важливий

"Міцний сигнал" – Зеленський пояснив, чому візит Байдена в Україну важливий
Президент Володимир Зеленський пояснив, чому візит його американського колеги Джо Байдена в Україну важливий. Фото: president.gov.ua

Візит президента Сполучених Штатів Джо Байдена до України, перш за все, допоміг би українцям.

У цьому запевнив президент Володимир Зеленський. Він висловив бажання того, аби його американський колега прибув в Україну, в інтерв'ю телеканалу СNN.

"Ми б дуже хотіли, щоб Байден був в Україні, і я чув, що він був "за". Але є якісь безпекові моменти, що стосуються його security-процесів. Українці підтримують Сполучені Штати. Рейтинг довіри українців до США дуже високий. Високий, як і до Британії, і Польщі, і до країн Балтії. Тому приїзди лідерів держав, яких вважають українці не просто партнерами, а справжніми друзями, – це міцний сигнал", – зазначив український лідер.

Приїзд Байдена був би "крутим сигналом", на думку Зеленського. Це означало б, що США підтримують, реально вірять у перемогу і не бояться Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "США зобов'язані дати Зеленському шанс виграти цю війну" – Вільям Галстон

"Незважаючи на те, що літають ракети, вони приїжджають. Вони не бояться Путіна. Бо це один лідер однієї держави, а світ більший", – зазначив президент.

Він наголосив, що Україна підтримує подібні сигнали.

"Якщо зможе президент Байден приїхати – ми тільки "за". Сприймати народ буде це тільки позитивно. Він би отримав відчуття вдячності українського народу і підтримки", – додав він.

В України і Сполучених штатів Америки схожі принципи. Перемога у війні – це про нашу незалежність, про наше майбутнє, про долю всього українського народу, повідомив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення 5 липня.

Ворог продовжує тероризувати прикордонні райони Сумської області, місто Харків і райони області, Донбас. Збройні Сили України відповідають, тиснуть і день за днем знищують наступальний потенціал окупантів.

Зараз ви читаєте новину «"Міцний сигнал" – Зеленський пояснив, чому візит Байдена в Україну важливий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути