Ексклюзиви
понеділок, 23 травня 2022 15:35

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ми зупинили російську армію, яку називали другою у світі" - найцікавіше з виступу Зеленського у Давосі

У понеділок, 23 травня, президент України Володимир Зеленський виступив на Всесвітньому економічному форумі у Давосі в Швейцарії.

Зеленський спілкувався з учасниками форуму у режимі онлайн.

  Президент Володимир Зеленський виступав через відеозв'язок.
Президент Володимир Зеленський виступав через відеозв'язок.

"Війна, яка розв'язана Росією, несе за собою не що інше, як голод, бідність, відчай і хаос. Багатьом у світі. Не тільки нам", - заявив глава держави.

Gazeta.ua пропонує найцікавіше зі сказано президентом.

Про авіаудар окупантів по селищу Десна на Чернігівщині

"На жаль, статистика така: сьогодні на Десні під уламками 87 жертв. 87 трупів, жертв, убитих - без цих людей уже буде майбутнє України"

Діяти превентивно

"Потрібно змінювати підхід. Не реагувати, а діяти превентивно. Ми зупинили російську армію, яку називали другою у світі, і ціною важких боїв і тисяч життів поступово витискаємо окупантів з нашої землі. Але чи довелось би нам це робити, якби ще минулого року до нас дослухалися й застосували проти Російської Федерації справедливо й превентивно увесь спектр санкцій, які здатні збити з ніг будь-якого агресора?"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рівень партнерства з Польщею максимально високий" – чим важлива зустріч Дуди й Зеленського

Нафтове ембарго

"Санкції мають бути максимальними. Ембарго на російську нафту. Повне блокування всіх банків без винятку. Повна відмова від російського ІТ-сектору. Повне припинення торгівлі з агресором. Це має бути такий прецедент санкційного тиску, який ще десятиліттями переконливо працюватиме на підтримання миру"

Спротив світу

"Не чекайте фатальних пострілів. Не чекайте застосування Росією спеціальної зброї - хімічної, біологічної і, не дай Боже, ядерної. Не створюйте в агресора враження, нібито світ не чинитиме достатнього спротиву. Захищайте одразу по максимуму свободу й нормальний, корисний для всіх мирний порядок у світі"

Про крадене росіянами зерно

"Зерно щодня крадуть російські військові, потім його привозить кораблями до інших країн"

Про колишній російський дім у Давосі

"Погляньте на будівлю колишнього російського дому в Давосі. Він перетворений на дім російських воєнних злочинів. І це – приклад їхньої трансформації. Того, що Росія зробила із собою, ставши державою воєнних злочинів"

Про політичних лідерів

"Дуже вас прошу, прокидаючись уранці, крім своїх питань, є такий відомий вислів, поставте собі запитання, що ти зробив для України сьогодні"

Про агресора

"Зараз вирішується, чи пануватиме у світі груба сила. Якщо пануватиме - то наші думки їй не цікаві. І в Давосі ми можемо більше не збиратися. Бо навіщо?"

Президент Зеленський заявив, що очікує від зустрічі міністрів оборони понад 40 держав світу рішення про передачу Україні американських реактивних систем залпового вогню MLRS.

Минулого тижня президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден підписав законопроєкт про надання Україні $40 млрд.

Зараз ви читаєте новину «"Ми зупинили російську армію, яку називали другою у світі" - найцікавіше з виступу Зеленського у Давосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути