пʼятниця, 26 квітня 2013 20:17

"Ми цю чуму відсторонимо по всій Україні" - Пашинський про відставку мера Черкас

"Ми цю чуму відсторонимо по всій Україні" - Пашинський про відставку мера Черкас
Пашинський: "Ми завжди виступали проти всієї більшості, сформованої Партією регіонів". Фото: ipress.ua

"Прорегіонівська" більшість у міських радах центральної України порозсипалася, тому опозиція відсторонює від влади ставлеників Партії регіонів.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Сергій Пашинський, коментуючи голосування опозиціонерів за імпічмент міському голові Черкас Сергію Одаричу.

"Зараз у центральній Україні йде процес відсторонення висуванців Партії регіонів із тих посад, на які їх у 2010 році обрали, - говорить він. - . От, наприклад, минулого тижня у Житомирі ми обрали представника партії "Батьківщина" секретарем міськради".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми не об'єднувалися з "Регіонами" під час голосування за імпічмент меру Черкас" - нардеп

За словами нардепа, зараз "це йде такий процес" у центральній Україні.

"У чому він полягає? Партія регіонів за рахунок адмінресурсу та фальсифікації на виборах у 2010 році сформувала свої більшості, на жаль, практично по всій центральній Україні. Але у них там були дуже великі дебати останні три роки, хто стільки краде і чому не ділиться. У результаті ця більшість, яка базується на корупції і фальсифікації - вона у них порозсипалася", - розповів Пашинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніколи не схвалював кадрові рішення, що приймаються спільно з ПР" - Ємець про імпічмент Одаричу

Він також додав: "Ми завжди виступали проти всієї більшості, сформованої Партією регіонів. З усякими псевдоопозиціонерами, які, прийшовши до влади, вірно служили Януковичу. Зараз ми їх по тихеньку відсторонюємо від влади. Я сподіваюся, що цей процес закінчиться у 2015 році. Ми цю чуму відсторонимо по всій Україні, а не тільки у центральній частині".

Нагадаємо, рішення про імпічмент черкаському меру Сергію Одаричу ініціювали представники фракції Партії регіонів. Спільно з депутатами від опозиції 24 квітня вони проголосували за це рішення. Підтримали його 40 із 61 депутатів. Одарич не визнає законності цього рішення і планує оскаржити свою "відставку" у суді. Поки що виконує обов'язки мера секретар міськради "регіонал" Віктор Горкун.

Зараз ви читаєте новину «"Ми цю чуму відсторонимо по всій Україні" - Пашинський про відставку мера Черкас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути