четвер, 21 лютого 2013 11:34

Межі Києва розширять на більш ніж 2 тис. гектарів

Межі Києва розширять на більш ніж 2 тис. гектарів
Київські депутати продовжують боротися за Біличанський ліс. Фото: nashigroshi.org

Депутати Київради сьогодні розширять межі Києва на 2075,7 га території.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Розширення меж Києва відбуватиметься за рахунок земель Лісниківської, Білогородської, Княжицької і Гнідинської сільських рад, Чабанівської селищної ради, Ірпінської, Вишгородської, Броварської міських рад, а також селища Коцюбинське Ірпінської міськради.

Разом із тим пропонується виключити з меж Києва і передати області 659,3 га території Котівській, Білогородській, Пухівській, Вишеньківській сільським радам, Ірпінській, Вишгородській міськрадам, Гостомельській і Козинській селищним радам.

Відповідний проект рішення "Про погодження проекту землеустрою щодо встановлення та зміни меж Києва" винесено на обговорення депутатського корпусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Києвом можуть збудувати "зелений рай" без парків та води

До Верховної Ради столичні депутати направлять подання для розгляду та прийняття рішення про встановлення та зміну меж Києва.

"Київрада вже не перший рік судиться з сусідніми населеними пунктами. Коцюбинською та Гостомельською селищними радами, які незаконно привласнили близько 100 гектарів Біличанського лісу, який належить місту. Під загрозою ще близько 4 тисячі гектарів лісу, які наші сусіди також планують забудувати. Але, як показує практика, боротися за ці землі в судах майже неможливо, не маючи затверджених меж", - сказала секретар Київради Галина Герега.

Вона розповіла, що затвердити свої межі Київ намагається з 1994 року, але цьому чинить опір обласна рада.

"Це лише перший крок. Попереду складний етап погодження меж областю. Ми готові до жорсткого протистояння з боку наших сусідів, але боротимемося за свою територію до кінця. Якщо ми не знайдемо порозуміння в облраді, звернемось до Верховної Ради. І там відстоюватимемо інтереси столиці й усіх киян", - запевнила Герега.

Зараз ви читаєте новину «Межі Києва розширять на більш ніж 2 тис. гектарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути