середа, 25 червня 2014 18:52

Меркель запропонувала в посередники Медведчука, щоб вирішити конфлікт на Донбасі

Меркель запропонувала в посередники Медведчука, щоб вирішити конфлікт на Донбасі
Фото: ru.tsn.ua

Сьогодні у чотирьохсторонньому форматі відбулась телефонна розмова за участі президента України Петра Порошенка, Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда та президента Росії Володимира Путіна, яка була присвячена реалізації мирного плану для Сходу України.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Федеральний канцлер Німеччини Меркель, зокрема, запропонувала, щоб функції посередника для забезпечення роботи Тристоронньої контактної групи у складі Кучма, Тальявіні, Зурабов виконував Віктор Медведчук.

Порошенко та інші учасники розмови погодилися з пропозицією Ангели Меркель.

Крім того, Меркель закликала Росію сприяти звільненню заручників на сході України, а також продовжити переговори контактної групи та забезпечити моніторинг ОБСЄ.

Президент України Петро Порошенко під час розмови проінформував співрозмовників про серйозні порушення, що виникли в ході реалізації оголошеного ним режиму припинення застосування сили в односторонньому порядку.

Зокрема, Порошенко зазначив, що з 20 червня зафіксовано 52 випадки порушення режиму припинення вогню з боку терористів, внаслідок яких загинуло 18 осіб, поранено 27 людей.

Президент Росії Путін підтримав пропозицію Порошенка щодо запровадження режиму припинення вогню та його моніторингу.

Також Порошенко підкреслив, що реалізація мирного плану та забезпечення контролю всього периметру кордону можлива за умов присутності спостерігачів ОБСЄ, включно з представниками Росії.

Він також зазначив, що рішення Ради Федерації зі скасування дозволу на використання військ РФ на території України є позитивним сигналом на шляху реалізації мирного плану. При цьому, Президент наголосив, що сьогодні Україна очікує на реальні дії з боку Росії, які сприятимуть подальшій стабілізації ситуації на Донбасі.

Глава держави закликав Путіна вжити конкретних заходів з припинення постачання бойовикам зброї та техніки через кордон України.

Сторони домовились продовжити розмову в даному форматі у четвер 26 червня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Меркель запропонувала в посередники Медведчука, щоб вирішити конфлікт на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути