понеділок, 02 січня 2023 20:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Меркель висловилася про Мінські домовленості

Меркель висловилася про Мінські домовленості
Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає, що мінські домовленості дали Україні час. Фото: eastnews.ua

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель сказала, що мінські угоди дали Україні час для підготовки до повномасштабної війни.

Але вона вважає, що надання Україні й Грузії плану дій щодо членства в НАТО 2008-го було б "неправильним". Меркель сказала про це в інтерв'ю газеті Corriere della Serra.

"Не було ґрунтовних роздумів про те, які наслідки матиме таке рішення – як з погляду реакції Росії, так і для НАТО та його правил допомоги. А Мінські угоди 2014 року були спробою дати час Україні. Україна використала цей період, щоб стати сильнішою, як це видно сьогодні", – заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії після заяв Меркель і Олланда сталася чергова істерика

Сьогоднішня Україна сильно відрізняється від України 2014 – 2015 років.

"І я сумніваюся, що НАТО могло б так багато зробити, щоб допомогти Україні, як це робиться сьогодні. Ми всі знали, що це заморожений конфлікт, що проблему не вирішено, але саме це дало Україні дорогоцінний час", – підсумувала Меркель.

Мінські домовленості були підписані 12 лютого 2015 року в столиці Білорусі контактною групою. У ній Україну представляв другий президент Леонід Кучма, країну-агресорку РФ ‒ посол в Україні Михайло Зурабов, також підписи поставили представник ОБСЄ Гайді Тальявіні й бойовики Олександр Захарченко й Ігор Плотницький.

Цьому передували 16-годинні переговори президента України Петра Порошенка з Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Меркель висловилася про Мінські домовленості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути