пʼятниця, 07 грудня 2018 15:54

Меркель пішла на відпочинок

Меркель пішла на відпочинок
Меркель гучно пішла зі своєї посади. Фото: obozrevatel.com

Канцлер Німеччини Ангела Меркель офіційно залишила посаду лідера партії Християнсько-демократичний союз (ХДС). Вона займала її 18 років.

Меркель подякувала однопартійцям за роботу і виголосила прощальну промову, розповідає телеканал OstWest у Facebook

"Сьогодні я хочу попрощатися зі своїми колегами з ХДС у центрі фонду Конрада Аденауера та подякувати за роботу, працьовитість, ідеї, критику. Це були незабутні 20 років", — звернулася політик.

Екс-канцлер підкреслила, що за роки її правління кількість безробітних у Німеччині вдалося скоротити із 5 до 2 мільйонів.

"Я не народилася ні канцлером, ні головою партії. Я завжди намагалася виконувати свою роботу за совістю. Завжди знала, що настане день, коли я повинна буду її завершити. Це було честю для мене!" — сказала Ангела Меркель.

Претендентами на посаду голови партії стали 3 особи: колишній голова парламентської фракції ХДС/ХСС у бундестазі Фрідріх Мерц, нинішній генеральний секретар ХДС Аннегрет Крамп-Карренбауер, міністр охорони здоров'я Йенс Шпан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто очолив рейтинг найвпливовіших жінок року

Голосування за нового главу пройде 7 грудня. Вибори можуть зайняти 2 тури.

Канцлер ФРН Ангела Меркель підтвердила свою позицію: конфлікт на Донбасі повинен бути вирішений дипломатичними засобами.

"Військового рішення українського конфлікту бути не може", - сказала Меркель, виступаючи на німецько-українському форумі в Берліні.

Зараз ви читаєте новину «Меркель пішла на відпочинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути