середа, 17 квітня 2013 19:30

Меркель пояснила, чому підписання Угоди про асоціацію нині заморожене

Меркель пояснила, чому підписання Угоди про асоціацію нині заморожене
Анґела Меркель Фото: newsbalt.ru

Для зближення з Євросоюзом Україні необхідно подолати "цілу низку проблем". Про це німецька канцлер Анґела Меркель заявила в Берліні 17 квітня після переговорів з прем'єр-міністром Естонії Андрусом Ансіпом, повідомляє інформагентство dpa.

Водночас вона наголосила, що встановлення тісніших відносин з Україною залишається метою ЄС.

За словами Меркель, справа екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко - це не єдина перепона для підписання уже готової Угоди про асоціацію з ЄС.

"Ідеться в цілому про правову систему в Україні та питання дотримання прав людини та громадянських свобод", - зауважила вона.

Саме тому підписання вже давно узгодженого документу нині заморожене.

У свою чергу прем'єр-міністр Естонії Андрус Ансіп зазначив, що Україна є важливим партнером Європейського Союзу, тому Угода про асоціацію все-таки має набрати чинності. Водночас він погодився, що перед Україною нині лежить ще "довгий шлях".

Ансіп також висловився за скасування візового режиму для України, Росії та інших країн Східноєвропейського партнерства, повідомляє інформагентство Reuters.

Разом з тим він додав, що це не може статися негайно, оскільки для цього ще слід виконати "деякі дуже конкретні критерії".

До цих критеріїв належить, зокрема, запровадження біометричних паспортів, а також скасування реєстрації громадян ЄС, які приїздять до цих країн.

"Ми хочемо однакових підходів", - підкреслив глава естонського уряду.

Як відомо, президент Віктор Янукович заявив, що Україна має амбітну мету - підписати в 2013 році Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Зараз ви читаєте новину «Меркель пояснила, чому підписання Угоди про асоціацію нині заморожене». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути