понеділок, 15 квітня 2013 18:21

Геращенко розповіла, що дасть простим громадянам підписання Угоди з ЄС

Геращенко розповіла, що дасть простим громадянам підписання Угоди з ЄС
Геращенко: "Україна - держава, яка має право на європейську перспективу. Від цього виграє кожен українець". Фото: Любов КАРНАРУК

Цей рік є переломним у взаєминах України і Європейського Союзу. Восени має бути підписана Угода про асоціацію. Текст підготовлений на 1 тис. сторінок. Над ним працювали дипломати, експерти, є і політична складова. Угоду перекладають українською, бо для підписання це дуже важливо.

Про це повідомила у Черкасах перший заступник комітету з питань європейської інтеграції і народний депутат від "УДАРу" Ірина Геращенко.

Вона нагадала, що підписання Угоди має відбутися на саміті Східного партнерства у Вільнюсі у листопаді цього року, додавши, якщо угоду не підпишуть, тоді питання відкладеться щонайменше на кілька років.

"Адже наступного року внаслідок виборів до Європейського парламенту зміняться всі його керівні органи і комісії. Тому для того, аби Угода була підписана, Україна має виконати всі свої зобов'язання перед європейською стороною. Зокрема це і прийняття певного законодавства. Зараз у цьому пакеті в парламенті лежить вісім законів від президента й уряду. Але головне, що мають бути встановлені результати виборів на п'яти проблемних округах, де і досі не визначені народні депутати. Хоч опозиція наполягає, що вибори відбулися, але їхню перемогу було вкрадено. З невідомих причин чомусь не спрацювали камери, якими були обладнані всі дільниці. Влада ж наполягає на перевиборах", - зауважила Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС підпише Асоціацію навіть якщо Тимошенко буде у тюрмі - експерт

За її словами в опозиції вважають, що мають бути якнайшвидше визначені ці перевибори.

"Європейська сторона наполягає, щоб усе було чесно, прозоро і демократично. Так само є вимога щодо правосуддя. Звільнення політв'язня Луценка не є достатньою підставою, щоб сказати, що Україна відмовилася від вибіркового правосуддя. Так само є низка вимог щодо боротьби з корупцією", - розповіла депутат.

Вона пояснила, що дасть підписання Угоди простим громадянам.

"У першу чергу, можливий перехід на безвізовий режим. Хоч це не короткий період. Друге, Україна має прийняти демократичні стандарти і працювати над ними, починаючи від економіки і закінчуючи товарами народного споживання. Для України відкриється європейський ринок. Хоч наш виробник не так швидко зможе на них виходити через конкурентоспроможність українських товарів. Але Україна є державою, яка має право на європейську перспективу. Від цього виграє кожен українець", - наголосила Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «Геращенко розповіла, що дасть простим громадянам підписання Угоди з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути